in ,

Terwijl Nederland kampt met schreeuwend woningtekort: luxe woonwijk voor asielzoekers uit de grond gestampt

Screenshot Twitter

Nederland heeft een schreeuwend tekort aan woningen. In het Friese Burgum worden nu 64 prachtige nieuwe woningen gebouwd voor circa 600 bewoners. In de huizen komen echter geen Nederlanders, maar asielzoekers te wonen.

Team 4 Architecten schrijft op haar website:

De aanwezigheid van een groot aantal kinderen staat centraal in het ontwerp. Op de grote schaal is dit herkenbaar aan de gecreëerde veiligheid om op straat te kunnen spelen in de inrichting  van de openbare ruimte met speelplekken voor alle leeftijden.

Herkenning telbaarheid van de woningen, de overzichtelijkheid van de drie buurten en de karakteristieke vormen maken het centrum een plek waar vanuit de beleving van kinderen de leefbaarheid zo goed mogelijk wordt gewaarborgd.

Op de locatie komt ook een dienstgebouw voor medewerkers, gezondheidsdienst vrijwilligersorganisaties en een activiteitengebouw voor de bewoners.

Gratis yogalessen?

Het azc in Burgum, waar uitgeprocedeerde asielzoekers zijn gehuisvest, staat sinds het jaar 2000 aan de Elingsloane. De gebouwen ‘zijn aan hun eind’ daarom worden er nieuwe huizen gebouwd, meldde Omrop Fryslan.

Lees verder bij de bron: ninefornews.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Rapporteren

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Indonesië ‘zaait wolken’, maakt daardoor regenbuien om grote bosbranden te voorkomen

Ernstig! De digitale kennis van Kamerleden is zo slecht dat ze hun werk niet goed kunnen uitvoeren