in ,

The ‘Great Reset’ – Animal Farm versie

quote George Orwell in a time of universal deceit 50455 e1465208012169

Momenteel dringen transnationale globalisten aan op een “Grote Reset”.  Het helpt om te begrijpen wat er op ons afkomt als je je herinnert dat de mindset van de globalist verwant is aan die van een dierenverzorger. Momenteel hebben de dierenverzorgers hun dieren veilig opgesloten, maar er blijft een beetje hoop dat de dieren zichzelf kunnen bevrijden.

Eerst wat context. De geschiedenis zit vol met ideologieën die mensen proberen te redden van zichzelf of een buitenlandse besmetting. Tot voor kort nam deze impuls, zoals de 20ste eeuw laat zien, de vorm aan van politieke ideologieën.

Voor degenen die het marxisme omhelsden, probeerde de ideologie een volk te zuiveren van de fouten en machinaties uit het verleden. Toen de nieuwe ideeën de overhand hadden, al was het maar kort, vereiste de vermeende redding van historische, sociale en economische kwalen een reset van zowat alles. Vaker wel dan niet ging de reset gepaard met een zee van bloed en geweld. De verlossingsobjecten (de mensen) stierven vaak of kwamen in dezelfde omstandigheden terecht of waren slechter af.

Ik verwijs naar communisme, fascisme en nationaal-socialisme.

Sommigen zullen zeggen: hoe zit het met het kapitalisme? Wat de kwalen van het kapitalisme ook mogen zijn, het is een goed idee om de alternatieven te overwegen die in de 20e eeuw werden aangeboden.  Sommigen hebben gezegd dat geschiedenis gewoon het ene verdomde ding na het andere is. Anderen zeggen dat geschiedenis hetzelfde is na het andere.

In ieder geval hebben de intellectuelen van de moderniteit ( zie  Thomas Sowell’s Intellectuals and Society ) besloten dat mensen die aan hun lot zijn  overgelaten, de redding van de mensheid in de weg zullen staan.  Hun oplossing is mondiaal bestuur dat alle menselijke activiteiten nauwlettend in de gaten houdt. De mensheid redden is de oplossing van gisteren. Het redden van de planeet aarde van de mensheid is het ticket.

2021 03 19 10 38 41

In een dierentuin zijn de dieren opgesloten. Hun dieet, voortplanting, interactie met andere soorten, verbruik van hulpbronnen, enz. Worden zorgvuldig beheerd, afhankelijk van de beheerdoelen van de dierenverzorger. 

Wanneer de ziekte, handicap of leeftijd van de gehouden dieren een risico wordt, worden ze geëlimineerd.

In de 21e eeuw heeft COVID de intellectuelen en hun politieke en media-lakeien de mogelijkheid gegeven om van het moderne leven een gigantische dierentuin te maken.   Wat de oorzaak van het coronavirus ook is, de heersende elite heeft het nut ervan hartstochtelijk omarmd als een instrument om samenlevingen en economieën over de hele wereld opnieuw te ordenen.

Misschien heb ik het mis, maar ik kan me niet herinneren dat de regeringen van de wereld in zo’n opmerkelijke uniformiteit handelden. De door virussen veroorzaakte ineenstorting van de bestaande infrastructuur (dwz banen, inkomen, mobiliteit, toegang, distributie, productie, landbouw, enz.) Verliep verblindend snel.  De voor de hand liggende vraag – “Wanneer worden de dingen weer normaal?” – wordt regelmatig beantwoord door de autoriteiten: dat zullen ze niet. 

De heersende klasse is van plan om het “nieuwe normaal”, AKA “de reset”, zijn beste kans te geven.

De toekomst die de heersende klasse overweegt, is er een waarin ‘rechten’ en privileges alleen zullen worden toegekend aan die mensen die zich eraan houden.  De wereldwijde mobiliteit is sterk gedaald, gedwongen opsluiting is verplicht, banen zijn verdwenen, goederen worden schaarser, toezicht is alomtegenwoordig en niet-naleving wordt bestraft. Ons zal worden verteld dat dit allemaal voor het grotere goed is.  De elite heeft de wereld in een dierentuin veranderd, met zichzelf als verzorgers en de rest van ons als de dieren die moeten worden getraind of vernietigd.

De macht om menselijke activiteit te bevelen en te beheersen, is van de hitlijsten.  De impuls tot totalitair bewind is zo oud als vuil. Degenen met de macht om het te proberen, hebben altijd gedaan wat nodig was.  Het goede nieuws is dat de dieren in deze nieuwe dierentuin de meest innovatieve, creatieve, adaptieve en veerkrachtige wezens op aarde zijn.  Er is nog steeds een kans dat ze uit het gesticht kunnen ontsnappen.

Lees verder bij de bron: ZeroHedge

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
bananenrepubliek2

Amnesty over politiegeweld in Nederland: ‘Demonstratierecht staat onder druk’

groenlinks verkies2020

Nederland heeft gekozen: Moslimbroederschap de Tweede Kamer in via voorkeursstemmen