in ,

Toeloop op ‘VN-geld’ voor zwangere zzp’ers (2004-2008)

Een kleine duizend zzp'ers hebben zich tot dusver gemeld voor een zwangerschapsverlofuitkering die de volgens de met terugwerkende kracht moet uitbetalen.

Het gaat om zelfstandigen die zwanger waren tussen 2004 en 2008, toen er voor die groep niets was geregeld. Volgens het -Vrouwenverdrag heeft de zelfstandigen achtergesteld in vergelijking met vrouwen die in loondienst werken en moet de overheid alsnog over de brug komen.

De vrouwen hebben recht op ongeveer 4.000 euro. ‘Dat is het over een periode van zestien weken', zegt Leontine Bijleveld van de Vereniging voor Vrouw en Recht. ‘Dat is veel voor een zelfstandige. Het kost de overheid maximaal 100 miljoen euro. Dat is te verwaarlozen, zeker nu het in economisch opzicht weer een beetje beter gaat.'

Maximaal twintigduizend zzp'ers zouden nog recht hebben op een , heeft de Vereniging voor Vrouw en Recht berekend. ‘Minister Asscher van Sociale Zaken wekt de indruk fatsoenlijk te zijn, maar de overheid blijft opvallend stil', stelt Bijleveld.

Sinds april van dit jaar ligt er een uitspraak van een VN-commissie die heeft bepaald dat Nederland het Vrouwenverdrag moet naleven. Dat verdrag uit 1979 is door Nederland in 1991 ondertekend.

via VK.

Foto via Frank de Kleine


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Onthoofding Steven Sotloff net zo fake als James Foley video

Tech FAIL: Brusselse politietoren binnen negen seconden te hacken