in

Onthoofding Steven Sotloff net zo fake als James Foley video

14994813781 5cbdc8042e onthoofding1

Nadat de onthoofding van James Foley door diverse multimedia specialisten en de main stream media zelf als een fake productie ontmaskerd werd, heeft dezelfde zgn ISIS groep opnieuw een tweede, nagenoeg identieke video productie online gezet. Ditmaal van de ‘onthoofding’ van ‘journalist’ Steven Sotloff.

De nieuwe fake-onthoofdings video laat onder exact dezelfde omstandigheden en volgens een nagenoeg identiek script een doodkalme Steven Sotloff zien die keurig van een teleprompt een korte boodschap opleest met volledig beheerste stem en houding.

Net als in de James Foley video gaat een vermeende Jihadist, met brits accent, vervolgens met de over-ijver kenmerkend aan slechte acteurs wilde snijgebaren maken vóór de keel van Sotoff, die dat zonder protest, angst, of tegenwerking rustig over zich heen laat komen.

Het beeld draait daarna, net als in de vorige video, weg naar zwart zonder ook maar een spoor van bloed te laten zien terwijl met de getoonde 7 stevige snijbewegingen toch minstens een halsslagader geraakt had moeten worden inclusief de dan daarbij behorende zichtbare bloed fonteinen …

Het geluid is ditmaal weggelaten, waarschijnlijk omdat dit in de Foley video als een van de kenmerken van een fake aangeduid werd door media analisten.

Kijken we naar de laatste scene in de video, waar het ‘onthoofde’ lichaam van Sotloff op de grond ligt, dan zien met een prachtig panning shot de camera dramatisch langzaam langs het lichaam van Sotloff bewegen. Eerst zien we de voeten en zijn broek hard wapperend in de wind en dan langzaam verschijnt de torso met het bebloede hoofd daarop gedrapeerd.

Onmiddellijk valt op dat de torso in het beeld een foto-still is, die gemonteerd werd aan de beelden van de benen met de wapperende broek. Bij nader onderzoek is in de laatste paar frames het slechte cut & paste werk duidelijk waarneembaar door rechte lijnen en licht effecten gerelateerd aan slecht passend snij en plak werk bij digitale foto-montage.

via zaplog.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12345775163 46df21a3c8 facebook scan1

Facebook gaat toch weer gezichten scannen

4732383609 35a12bb34d zwanger1

Toeloop op ‘VN-geld’ voor zwangere zzp’ers (2004-2008)