in ,

Tsunami van kansloze asiel-Moldaviërs overspoelt azc’s, eisen ‘zakgeld’, ‘sigaretten’, 2 x per dag ‘warm Moldavisch eten’ en ‘gratis kamer’

De 34-jarige Moldaviër Vasili Codreanu is nu anderhalve maand in . Net als zijn landgenoten heeft de man geen schijn van kans op een verblijfsvergunning, maar heeft wel de mond vol van de opvang in Nederland. „Waarom krijgen we geen leefgeld?”, vraagt de vader van drie kinderen zich af. „Ik wil ten minste vijftig per week per persoon.”

„Wij moeten weg maar we mogen niet eens in hoger beroep”, schreeuwt Codreanu terwijl hij met zijn terugkeerbesluit wappert. Hij heeft een paar dagen eerder gehoord dat hij terug moet naar . „Nederland controleert niet eens of ik gevaar loop.”

Ook het eten is een bron van ergernis. „Hier eten we maar een keer per dag warm”, zegt hij woedend. „En ze houden niet eens rekening met wat wij willen. Ik heb nog geen enkele keer Moldavisch gegeten hier.”

„Het eten wat we al krijgen stoppen ze vol met kruiden. Een lekkere pasta met zit er niet bij”, stelt Codreanu. „Dit is pure spot, zelfs varkens worden beter behandeld.”

We hoorden dat in Nederland alles beter was, maar we krijgen geen gratis kamer en zakgeld.

Lees verder bij de bron: TPOok


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

In Limburg gaan de politieagenten op cursus Arabisch

Hillary 2.0? Gegevens op de officiële telefoon van de nieuwe EU-president zijn gewist