in , ,

Hillary 2.0? Gegevens op de officiële telefoon van de nieuwe EU-president zijn gewist

14629926025 6ff195286b Ursula von der Leyen

Er is een strafrechtelijke klacht ingediend nadat bekend werd gemaakt dat het Duitse ministerie van Defensie gegevens van de telefoon van zijn voormalige baas en de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft gewist – een echo van soortgelijke incidenten met Hillary Clinton in de Verenigde Staten.

Green Party-woordvoerder Tobias Lindner diende een strafrechtelijke klacht in wegens vermeende opzettelijke verwijdering van gegevens uit de officiële telefoon van Ursula von der Leyen uit haar tijd als minister van Defensie in Duitsland.

“We moeten aannemen dat kantoormedewerkers bewijsmateriaal hebben vernietigd. Dergelijke acties kunnen strafrechtelijke relevantie”, zei Lindner in opmerkingen gemeld door de Deutsche Welle.

“Eerst zeiden ze dat de telefoon van von der Leyen niet kon worden gevonden, ze wisten niet waar het was. Een week geleden zeiden ze dat het in het ministerie was, maar alleen von der Leyen kende de pincode en gisteren bekenden ze dat de relevante telefoongegevens in augustus waren verwijderd ”, voegde hij eraan toe.

De onthulling van de verwijderde gegevens van Von der Leyen komt te midden van een corruptieonderzoek in Duitsland over militaire uitgaven en mogelijk vriendjespolitiek bij het toekennen van militaire contracten.

Lees verder bij de bron: Hillary 2.0? Data on New EU President’s Official Phone Wiped

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
inlegvelletje heel oekraine welk

Tsunami van kansloze asiel-Moldaviërs overspoelt azc’s, eisen ‘zakgeld’, ‘sigaretten’, 2 x per dag ‘warm Moldavisch eten’ en ‘gratis kamer’

eerste nederlandse spaarrekening

Spaartaks in strijd Europees recht, mogelijk compensatie