in ,

In Limburg gaan de politieagenten op cursus Arabisch

55e2d64a4b57ae14ea898675c6203f78083edbe25451704d712d7b 640 Arab

Ondanks de naar eigen zeggen tekorten van politieagenten en de brede klacht vanuit de samenleving dat er te weinig misdaden worden opgelost, heeft de politie in Limburg wel tijd en geld voor Arabische cursussen.

Enkele dagen terug werd er blij gecommuniceerd dat in Maastricht wel zeven wijkagenten een cursus Arabisch taal en cultuur hebben afgerond.

Dit om beter te kunnen communiceren op straat met mensen van Arabische afkomst, onduidelijk is of dit nu ook landelijke beleid is of gaat worden.

Aan het begin van het jaar waren er ook in Weert een aantal politieagenten geslaagd voor een cursus ‘Arabisch op de werkvloer’.

De aanbieder van de taal en cultuurcursussen weet te vermelden dat er aandacht is besteed aan ‘verschillende interculturele aspecten zoals omgangsvormen en Arabische spreek- en luistervaardigheden.’

De lokale politie weet nog te melden dat de agenten nu basiszinnen beheersen, maar dat ze ook nog een tolk achterhanden hebben.

De keuze hiervoor heeft niet enkel de maken met de al …

Lees verder bij de bron: ReactNieuws

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
boerenopstand2

Je verwacht het niet: Vooral de links-stemmers zijn Boze Boeren zat

inlegvelletje heel oekraine welk

Tsunami van kansloze asiel-Moldaviërs overspoelt azc’s, eisen ‘zakgeld’, ‘sigaretten’, 2 x per dag ‘warm Moldavisch eten’ en ‘gratis kamer’