in ,

U geeft gratis bloed: Bestuurders bloedbank hebben top salaris

4577722781 50f2e2eb7e Sanquin1

Bij bloedbank  worden de bestuurders nog steeds beter betaald dan de norm die voor dit soort organisaties is vastgesteld. Dit blijkt uit het jaarverslag van Sanquin, de organisatie die bloed en plasma van vrijwillige donors inzamelt en daarna het bloed en bloedproducten verkoopt aan de medische wereld.

Sanquin valt – net zoals bijvoorbeeld verpleeghuizen – onder de wet normering topinkomens waarin is vastgelegd dat de salarissen niet te veel mogen uitstijgen boven het salaris van een minister. Uit het jaarverslag over 2013 blijkt echter dat de bestuurders van de organisatie meer verdienen. Zo heeft Raad van Bestuur-voorzitter Van Os in 2013 in totaal €237.615 verdiend; de tweede man, vice-voorzitter De Wit, ging naar huis met €285.217. Deze salarissen zijn al langer een bron van conflict bij de organisatie die alleen kan bestaan dankzij de vrijwillige inzet van donoren.

Vorig jaar nog ontstond ophef over de vertrekkende bestuurder Van Buunen (jaarinkomen: ruim €307.000) die bijna een half jaar aan opgespaarde vakantie- en levensloopdagen opnam, voorafgaand aan zijn formele datum van vertrek.

via Telegraaf.nl.

Photo by illustir cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
8030045451 cf7f3c72b0 Teeven1

Tijd om op te stappen: Teeven heeft ‘onvoldoende herinneringen’ aan deal Cees Helman

Sadet Karabulut (SP) stelt Stef Blok (VVD) vragen over explosie van huurschulden