in ,

Uw jaarlijkse onderhoudsprik komt steeds dichterbij: Japan vindt nieuwe COVID-19-stam

De nieuwe variant is gevonden in 91 gevallen in het Kanto-gebied in het oosten van Japan en in 2 gevallen op luchthavens, vertelde kabinetssecretaris Katsunobu Kato vrijdag aan verslaggevers.

De regering verhoogt de bewaking van mutante variëteiten omdat ze mogelijk resistenter zijn tegen , die Japan deze week is begonnen met de distributie.

“Het kan besmettelijker zijn dan conventionele soorten, en als het zich in het binnenland blijft verspreiden, kan het leiden tot een snelle toename van het aantal gevallen”, zei Kato.

De nieuwe soort lijkt in het buitenland te zijn ontstaan, maar verschilt van andere soorten die sporadisch in Japan worden aangetroffen, volgens het National Institute of Infectious Diseases.

Het heeft de E484K-mutatie op het spike-eiwit van het virus dat in andere varianten is aangetroffen, wat de effectiviteit van vaccins kan ondermijnen.

Volgens het ministerie van heeft Japan 151 gevallen van varianten gemeld uit Groot-Brittannië, Zuid-Afrika en Brazilië. Het land heeft meer dan 400.000 gevallen van gehad met 7.194 dodelijke slachtoffers.

Lees verder bij de bron: Reuters


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Wereldwijde Covid-19-gevallen zijn met 50% gedaald sinds de piek in januari

Met je corona: “Sea-Watch 3” weer onderweg om nieuwe buurmannen te halen