in , ,

Van Fipronileieren naar Chlorprofhamaardappelen

aardappel 1542644425
Alexas_Fotos / Pixabay

Om ervoor te zorgen dat aardappelen niet in de supermarkt gaan ontkiemen, wordt de kiemremmer Chlorprofham op de aardappelen aangebracht. Voor de consument is dat allesbehalve gezond.

Kritieke klanten kopen geen ontkiemende aardappelen. Daarom zijn de leveranciers van deze “grote knollen” altijd bang om de aarde vruchten van hun drang naar uitzetting te verdrijven. En elk middel lijkt in het belang van de winst te zijn.

Een van deze dubieuze “juiste remedies” draagt ​​de naam ”Chloorprofam” en is goed geschikt om de aardappel op een giftige manier te vergiftigen tot ongewenste bacteriën. Het spul is echter ook in staat om de groei van zieke kanker bij mensen te stimuleren. Dit weerhoudt de industrie er echter niet van opzettelijk consumptieaardappelen met dit zeer gevaarlijke herbicide voor elk doel te vervuilen.

Chloorprofam voor de aardappel

Als de ronde en zogenaamd gezonde aardappel smakelijk uit de verpakking glimlacht, moet de geest zorgvuldig zoeken naar de hint ”na de oogst” in de aanloop naar de aankoopbeslissing . Want meer dan deze paar onschuldige en kalmerende woorden hoeven niet te voldoen aan de wettelijke etiketteringsplicht.

De waarheid achter deze eufemistische uitdrukking, betekent niet meer en niet minder dan de geoogste aardappelen uitgebreid met de giftige herbicide chloorprofam behandeld alvorens te worden gebotteld in de verkoop rechtvaardige macht verpakking of in een tas. Natuurlijk, niet willen ontregelen meer aan te rekenen aan de consument met dit noodzakelijk voorgeschreven kennisgeving. Daarom zijn de letters zo klein, onleesbaar en niet traceerbaar verborgen op de verpakking dat je soms de achterkleinzoon van Sherlock Holmes moet zijn om te vinden wat je zoekt.

En af en toe vergeet de leverancier dit in principe verplichte label te bevestigen. Dit betekent dat zelfs als u geen indicatie vindt met de microscoop, dat niet betekent dat u aan de veilige kant kunt blijven.

Voldoet aan kankerchips?

Niet alleen de optisch georiënteerde supermarktklant, maar ook de verdere verwerkende voedingsmiddelenindustrie vindt ontkiemende aardappelen onaanvaardbaar. Dat is de reden waarom het fumigeren van knollen met chloorprofam deel uitmaakt van de dagelijkse activiteiten voor leveranciers van chips- en chipsfabrieken. Aan de andere kant heeft de wetgever geen bezwaar zolang de voorgeschreven grenswaarden in acht worden genomen en nageleefd.

Helaas wordt de consument zelden gewaarschuwd van deze getolereerde veldexperimenten met zijn gezondheid .

Conclusie

Over dioxine in eieren word je boos omdat je het weet. Je moet niet om chloorprofam in aardappelen zwijgen om dezelfde reden.

Lees verder bij de bron: Stop de Bankiers

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
nep nieuws 1542642865

Noord-Koreaans ‘bedrog met nucleaire deal’ is nepnieuws o.a. gebracht door de New York Times

hypotheek 1542644800

Huizenmarkt door overheid en banken verpest: starters en studenten de dupe