in

Vandaag groeit de economie met tientallen miljarden – dankzij drugs en seks

2402993968 1e1f64b017 sex drugs1

Update 9:45 Het overheidstekort is bijgesteld naar 2,3 procent, daarmee ligt het nog verder onder de Europese 3-procentsnorm dan in de eerste raming, die in maart op 2,5 procent uitkwam. Dat heeft het CBS zojuist bekendgemaakt. Ook is de economische groei opeens minder slecht dan gedacht. Bleek uit eerdere ramingen dat de economie in het eerste kwartaal met een 1,4 procent kromp, nu blijkt dat er sprake is van 0,6 procent krimp. Dit alles komt door nieuwe rekenmethodes die het CBS voortaan toepast.

Vandaag is de beste economische dag in jaren. De Nederlandse economie blijkt namelijk ruim 40 miljard euro groter te zijn dan we dachten. Dat komt omdat het bruto binnenlands product (bbp) voortaan anders wordt berekend en inkomsten uit drugs en prostitutie meetellen. Vanochtend presteerde het CBS de aangepaste cijfers voor 2001 tot en met het eerste kwartaal van dit jaar.

Wat verandert er?

De omvang van de economie van een land wordt doorgaans aangegeven met het bbp (de geldwaarde van alle in een land geproduceerde goederen en diensten in een jaar). Voortaan vallen ook verschillende illegale activiteiten daaronder. Die zijn gebaseerd op schattingen op basis van politiebronnen.

via NRC Q.

Photo by Brett Jordan cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
11516002583 189a6a8723 politie geweld1

Ontzetting over gewelddadig optreden politie Rotterdam

4416945764 acf68c3b0b Jean Claude Juncker1

Volkomen ongeschikt gebleken maar, Rutte: kabinet schaart zich achter kandidatuur Juncker