in ,

Verdrag met Oekraïne zet deur open naar hoge schadeclaims

15823546513 cf0bf3c2b7 trojan horse

Het associatieakkoord met heeft als expliciete doelstelling om in de toekomst de beruchte investeringsbescherming (ISDS) toe te voegen aan de verdragstekst.

ISDS (Investor to State Dispute Settlement) maakt het mogelijk dat Europese bedrijven straks torenhoge claims kunnen gaan indienen tegen de Oekraïense staat, en dat Oekraïense bedrijven dat jegens Europese lidstaten kunnen doen. De belangen van multinationals worden zo boven die van gewone burgers geplaatst.

SP Kamerlid Jasper van Dijk: ‘ISDS komt neer op het instellen van schimmige tribunalen waarmee bedrijven staten kunnen aanklagen als zij beleid maken wat nadelig uitpakt voor die bedrijven. Sociale wetgeving komt ermee onder druk te staan. Het past perfect in een neoliberaal verdrag dat vooral goed is voor Europese multinationals.

Het is overigens opmerkelijk, want in relatie tot het -verdrag met de verklaarde minister Ploumen ISDS nog “dood en begraven”. Maar nu wordt dit beruchte mechanisme dus doodleuk in het verdrag met Oekraïne gerommeld.'

Lees verder bij de Bron: SP NL

Photo by greensefa cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 EU 2

90% van asielzoekers is economische migrant: Vluchtelingen in Gratisland

3915363817 e97a196640 scheepswerf

Op Nederlandse scheepswerven werken honderden Roemenen voor 1 euro bruto per uur