in

Oekraïne: Kernenergie, schaliegas, kinderarbeid, GMO, plofkip en militaire operaties

Ik heb het uiteraard over het onzalige associatieverdrag met Oekraïne. Het verdrag dat voor ligt, dat gaat heel veel verder gaat dan een eenvoudig handelsverdrag. Het handelsverdrag is al feit, de heeft die immers reeds (antidemocratisch) doorgedrukt zonder enige discussie. Het gaat nu over die andere aspecten…

Kernenergie en militaire operaties!

Roland Koopman van RTL Z schreef onlangs: “Nu is dat verdrag toevallig wel ‘de meest ambitieuze overeenkomst die de EU ooit aan een partnerland heeft aangeboden', zei voormalig EU-buitenlandcoördinator Catherine Ashton in 2013. En dat heeft vooral te maken met de politieke afspraken die erin staan. Europa gaat geld uitgeven om kernenergie in Oekraïne te ontwikkelen, zwakke sectoren te ondersteunen, het milieu te verbeteren, pro-Europese organisaties te steunen en als klap op de vuurpijl gaat Oekraïne straks meedoen aan militaire operaties van de EU. Ja, dat leest u goed. Dat associatieverdrag is een verdrag dat riekt naar Europese expansiedrang, en dat is niet zoals het mij wordt verkocht.”

Kinderarbeid en dierenleed!

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren had ook weer een goed betoog over de associatie met Oekraine:[Een verdrag] met het corruptste land van het Europese continent; een land dat produceert met kinderarbeid en barbaars dierenleed van kolossale proporties; dat vormt kennelijk geen beletsel. Problematisch is dat Oekraïne structureel mensenrechten, dierenwelzijn en milieuregels aan zijn laars lapt bij de productie van die goederen. Door Oekraïense producten toe te laten, maakt Europa zich dus mede schuldig aan schending van mensen- en dierenrechten.”

Handel in plofkip!

De pluimveesector vreest de goedkope Oekraïense kip. Die mag voorlopig van lagere kwaliteit zijn. Maar we doen het uiteraard voor de handel, toch? “Slechts 0,3 procent van de Europese export van vorig jaar ging richting Oekraïne. Voor de en Nederland is Oekraïne dan ook een zeer kleine handelspartner.” Vergelijk dat even metonze handel met Rusland? Met de dierenwelzijn zitten er wel wat dingen mis. Er lijkt eerder sprake van oneerlijke concurrentie dan fatsoenlijke handel.

Corruption as a way of life!

Harry van Bommel schrijft: “In dit land heeft corruptie het systeem niet aangetast; corruptie ís het systeem. Daarom heeft het land een hoge notering op de corruptie-index. Oekraïne is nog altijd het meest corrupte land van Europa en behoort volgens Transparency International ook tot een van de meest corrupte landen ter wereld. Ondertussen stellen wij wel onze markt open voor corrupte ondernemers uit Oekraïne en sturen wij onze ondernemers de corrupte slangenkuil van de Oekraïense handel in. Met dat verdrag bannen we de corruptie niet uit maar halen we het de EU binnen.” Het verdrag is zelfsschadelijk voor eerlijke mensen zowel hier als daar.

Een Zoveelste EU-structuur zonder enige controle!

Herinner ook nog even deze vier redenen om tegen te stemmen: 1. Gooien met geld. Er is financiele bijstand belooft voor Oekraine. Waar precies financiële bijstand aan wordt gegeven wordt niet in het verdrag uitgewerkt.  2. Opener grenzen. Meer migratie dus, net zoals eerder uit andere Oost-Europese landen. 3. Mengen in een conflict. Teksten van de EU staan vol met algemene frases over vrede en samenwerking. Maar precies deze passages wekken bij dit verdrag bevreemding op. 4. Geen directe controle. Zo ontstaat alweer een EU-structuur die op grote afstand van burgers is geplaatst en daarmee vrijwel oncontroleerbaar is.

Zelfs Minister President Rutte stond laatst nog te waarschuwen dat we in Nederland problemen gaan krijgen met de ongecontroleerde migratie uit Oekraïne wanneer die zeer binnenkort gratis visa naar Nederland krijgen.

Mengen in een oorlog, oligarchie, witwassen, leugens, schaliegas en Monsanto's GMO!

Het doel van het verdrag is overduidelijk volledige integratie van het corruptste land op het Europese continent (Oekraine) bij de EU. Dat mag duidelijk zijn, waarom anders zo veel politieke leugens… En misschien moeten we het nog even hebben over die uit het luchtruim van Oekraine werd geschoten? Of over het voor Oekraine omkopen van Nederlandse politici? Of al die de klinkklare leugens weer van Rutte? Hoe zat het ook alweer met die 5 miljard Nederlandse euro's? De EU houdt de oligarchie daar in stand. Oligarchisch belastingontwijken? Wat gebeurde er ook alweer met die 900 miljoen subsidie? En hoe zit het met die schilderijen? En dan die Verhofstadt toch steeds.Herinnert u zich trouwens nog hoe de EU daar precies voet aan de grond kreeg?

En wat met de GMO: Oekraine werd geschaakt door Monsanto. En voor het geld doen we het ook niet, Oekraine ligt al sinds 2008 aan het infuus bij het IMF, ondanks alle oligarchische miljardairs in het land uiteraard. En hoe zat het ook alweer met schaliegas in Oekraine? En dan de belastingconcurrentie en dat witwassen… Homo-rechten iemand? Misdadige politie? En ja, de vrouwenhandel, dat krijgt de EU er ook bij. Inderdaad: “Niet fijn om daarmee geassocieerd te raken.”

Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau Herman van Rompuy

Weet u trouwens wie dit ‘handelsverdrag' geschreven heeft? Herman van Rompuy, en dieherkent u van veel antidemocratische narigheid afgelopen jaren als President van de EU. Onder andere van deze mooie uitspraak:

Het hele Europese grondgebied buiten Rusland [zal] op termijn op een of andere manier betrokken zijn bij de EU”. Dat zegt hij in een interview in De Standaard. “Of daar bij de publieke opinie grote steun voor is, weet ik niet. Maar toch doen we het.”

De auteur van het verdrag zegt hier expliciet geen enkele boodschap aan uw mening te hebben. Dan weet u maar weer in hoeverre uw inbreng wordt gewaardeerd door de EU. Uw belangen worden niet behartigd bij de EU, dit verdrag gaat over keiharde uitbreiding van EU grondgebied en de belangen van het grootbedrijf. Dit verdrag betreft niets minder dan de zeer weinig subtiele annexatie van Oekraïne. En zoals u ondertussen weet, het volgende antidemocratische associatieverdrag is die met Turkije…

Geen gehoor rechtdoor?

Jean-Claude Juncker, de ongekozen keizer van de EU, de voorzitter van de Europese Commissie, vat het hier gevoerde EU-beleid geweldig goed samen wanneer hij ons uitlegde:

Juncker2

Laat van u horen

Op 6 april mag u van zich laten horen over dit verdrag. Een ja houdt al bovenstaande in stand en bouwt het met EU-geld zelfs verder uit. Alleen een nee biedt kans op hervormingen.

Lees verder bij de Bron: Lang Leve Europa!


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Elektrische auto’s milieuvriendelijk? Nope

Teken nu en eis een referendum over TTIP