in ,

Versobering wachtgeld gemeenten ingetrokken, wethouder houdt 10 jaar wachtgeld

4443146667 504eaff0e7 wachtgeld1

Een versobering van het wachtgeld voor wethouders en burgemeesters is voorlopig van de baan. Minister Plasterk heeft een wetsvoorstel, waar bestuurders fel tegen waren, onverwachts ingetrokken. De Tweede Kamer is verbaasd, want een meerderheid was voor de inperking.

Als politici aftreden op hun 57ste, hebben ze nu tijdens de 10 jaar tot hun pensioen recht op wachtgeld. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wilde deze ‘voortgezette uitkering’ beperken tot maximaal 5 jaar.

Maar tot verrassing van de Tweede Kamer heeft Plasterk het wetsvoorstel ingetrokken. Opmerkelijk, want een meerderheid in de Kamer was voor het plan. ‘Dit heeft ons overvallen’, zegt een woordvoerder van D66. ‘Wat er precies is gebeurd, is een raadsel.’

‘Dit geeft een raar beeld’, vindt CDA’er Madeleine van Toorenburg. ‘De minister wil wel met stoom en kokend water de topinkomens in de publieke sector aanpakken, maar gaat niet aan de slag met de politieke ambtsdragers.’

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via Theo Kelderman

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
48393033 8e805a8c74 depressief1

Participatiesamenleving: Randstedeling wordt in een rap tempo eenzaam, dik en depressief

4373155480 e3be262c53 zorg euro1

En verlos ons van de zorgverzekeraar