in ,

Versobering wachtgeld gemeenten ingetrokken, wethouder houdt 10 jaar wachtgeld

Een versobering van het voor wethouders en burgemeesters is voorlopig van de baan. Minister Plasterk heeft een wetsvoorstel, waar bestuurders fel tegen waren, onverwachts ingetrokken. De Tweede Kamer is verbaasd, want een meerderheid was voor de inperking.

Als politici aftreden op hun 57ste, hebben ze nu tijdens de 10 jaar tot hun recht op wachtgeld. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken wilde deze ‘voortgezette ' beperken tot maximaal 5 jaar.

Maar tot verrassing van de Tweede Kamer heeft Plasterk het wetsvoorstel ingetrokken. Opmerkelijk, want een meerderheid in de Kamer was voor het plan. ‘Dit heeft ons overvallen', zegt een woordvoerder van D66. ‘Wat er precies is gebeurd, is een raadsel.'

‘Dit geeft een raar beeld', vindt 'er Madeleine van Toorenburg. ‘De minister wil wel met stoom en kokend de topinkomens in de publieke sector aanpakken, maar gaat niet aan de slag met de politieke ambtsdragers.'

Lees verder via AD.nl.

 

Foto via Theo Kelderman


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Participatiesamenleving: Randstedeling wordt in een rap tempo eenzaam, dik en depressief

En verlos ons van de zorgverzekeraar