in

‘Verzekeraar remt ontwikkeling basis-ggz’

5885226032 b79b76453d GGZ1

Bij de invoering van basis-ggz ondervinden zorgaanbieders hinder van zorgverzekeraars. Dat blijkt uit een monitor van KPMG Plexus en een enquête onder de leden van InEen.

De geestelijke gezondheidszorg is per januari 2014 hervormd. Sindsdien worden patiënten met lichte klachten zoveel mogelijk geholpen in de huisartsenpraktijk door de praktijkondersteuner ggz (poh-ggz). Patiënten met lichtere niet-complexe stoornissen kunnen terecht in de basis-ggz. Voor patiënten met complexe stoornissen is er de specialistische ggz.

Uit het onderzoek van KPMG en de peiling van InEen blijkt nu dat zorgaanbieders knelpunten ervaren in de zorginkoop door zorgverzekeraars. InEen stelt zelfs dat verzekeraars op de rem staan.

De peiling van InEen richt zich op het gebruik van de poh-ggz in de eerste lijn. Aan de enquête namen 33 leden van de belangenclub deel. Zij wijzen erop dat er grote onduidelijkheid is over de continuïteit van de financiering, het functieprofiel van de poh-ggz en de contractvoorwaarden die verzekeraars bieden.

via Skipr.

Photo by ThanhTam_ cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13628683663 141a1c8927 werkeloos1

Logisch, geen werk meer te vinden in NL: ‘Tsunami’ aan Bulgaren blijkt miezerig straaltje

9633367549 6673425cd1 eurlings1

Eurlings blijft glashard zeggen dat vliegen over oost-Oekraïne veilig was