in ,

Vitens zegt het in nette woorden: Watertaks niet zuiver

3794340797 c2ecfdab0c Leidingwater1

De Belasting op Leidingwater (BoL) is een belasting die de waterbedrijven verplicht zijn te heffen in opdracht van de rijksoverheid. Deze ‘ groene belastingen’ zijn heffingen die als uitgangspunt hebben milieubelastende activiteiten te remmen. Dit gebeurt door middel van een verhoging van de prijs. De opbrengst van deze heffingen gaat naar de algemene middelen en wordt dus niet speciaal gebruikt voor de financiering van milieumaatregelen door de overheid.

Vanaf januari 2014 is de Belasting op Leidingwater verdubbeld naar € 0,33 per m3 water voor het verbruik tot 300 m3.  De maatregel van het Kabinet hangt samen met de inspanningen van het Kabinet om de begroting terug te dringen met 6 miljard euro. Een moeilijke opgave, zo blijkt, want extra inkomsten generen middels het verhogen van de Belasting op Leidingwater genoot de voorkeur. Dat leverde het Kabinet de nodige extra miljoenen op. Bij een gemiddeld verbruik van een vierpersoonshuishouden moet zo extra op jaarbasis 56,10 euro betaald worden aan deze belasting. Daarbovenop komt nog eens de btw van 6 % wat resulteert in een bedrag van 59,47 euro.

7 redenen waarom de Belasting op Leidingwater zo snel mogelijk van tafel moet.

  1. Geen effect
  2. Doel belastingmaatregel schept verkeerd beeld
  3. Melkkoe overheid
  4. Politici zijn bewust van ineffectiviteit
  5. De maatregel is niet inkomensafhankelijk
  6. Minder fiscale transparantie
  7. Perverse prikkel

Lees de details via Zuurgeld.nl

 

Foto via Jan David Hanrath cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
337635290 f941b60be8 broodkruimels1

Verhoging defensiebudget: kruimels, geen tanks

4853454557 e100608cdc twitter1

Twitter is Twitter niet meer: Twitter past censuur regels in hoog tempo aan