in , , , ,

Vluchtelingen bestormen sociale dienst Duitsland

Ongeveer honderd bijstandgerechtigden van voornamelijk Arabische en Afrikaanse herkomst hebben maandag geprobeerd de sociale dienst in de Duitse stad Halle te bestormen omdat men de wachttijd aan de loketten te lang vond. Hierbij is veiligheidspersoneel gewond geraakt. Dit meldt de Duitse internetkrant die freie Welt.

In Halle () is een grote politiemacht ingezet om een op handen zijnde bestorming van de lokale Sociale Dienst door vluchtelingen te kunnen voorkomen. Volgens mededelingen van de politie drongen ongeveer 100 personen ongecoördineerd op naar de ingang van het gebouw. Veiligheidsmedewerkers probeerden de storm te trotseren, waarbij 4 veiligheidsmensen lichte verwondingen opliepen.

Slechts door ingrijpen van de politie kon de situatie onder controle worden gebracht. Op het internet circuleren video’s waarop is te zien hoe het voornamelijk Arabieren en Afrikanen betreft die op gewelddadige wijze het gebouw probeerden binnen te dringen. Volgens de Duitse radiozender MDR SACHSEN-ANHALT  zou het met name Syrische vluchtelingen betreffen. Een woordvoerster der Polizeidirektion Halle wist te zeggen dat –op de lichtere verwondingen na- er verder niets gebeurd is, en dat daarom niet van alle geweldplegers de personalia zijn opgenomen.

Politiewoordvoerder Richter verklaarde: ‘Het voorval zal voor de deelnemers geen strafrechtelijke gevolgen hebben. Voor het toebrengen van lichamelijk letsel aan de veiligheidsmensen is geen aangifte gedaan omdat niet meer is te achterhalen, wie nu precies aan wie, letsel heeft toegebracht’.

De bestorming hing er mee samen dat maandag een hoofdbetaaldag voor de sociale dienst betreft. Aan de loketten van de sociale dienst wordt dan ook geld en vouchers (cadeaubonnen) aan asielzoekers uitgegeven. Door de sterk toegenomen aantallen van asielzoekers ontstonden wachttijden van enkele uren, en voor opening stonden er dan ook al 300 mensen voor het gebouw op uitbetaling van de sociale te wachten.

Volgens de politie ontstond het tumult toen sommigen probeerden voor te dringen in de rij. Dit zorgde voor irritatie waarop steeds meer en meer wachtende vluchtelingen voordrongen. Toen veiligheidspersoneel de situatie weer onder controle probeerde te krijgen, bleef een aanzienlijk aantal vluchtelingen volharden in het voordringen.

Opmerking redactie Nachthemel:

Het is nog niet bekend wanneer Angela zich namens de Duitse regering aan de asielzoekers zal excuseren. Maar gelukkig, in ons land Nederland zijn bestormingen als deze ondenkbaar. VNO-NCW voorzitter Hans de Boer (werkgevers) gaat er immers persoonlijk op toezien dat iedere vluchteling, specifiek uit , onmiddellijk te werk gesteld zal worden.  Met name in technische en ict-functies. Want pas op deze manier zullen personeelstekorten bij de Nederlandse bedrijven kunnen worden weggewerkt, en zal Nederland zelfs moeten oppassen voor een heuse oververhitting van de economie.

Lees verder bij de Bron: nachthemel

Photo by Metropolico.org


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
jurist
5 jaren geleden
Mark
5 jaren geleden

.
We bevinden ons “ter vergelijking ongeveer” in 1937

Omdat het kan: ING gaat meer vragen voor betaaldiensten

Banken verraden elkaar in grootste goudprijsmanipulatie ooit