in

Volgelvrije graaiers: Den Haag stopt met aanpakken topinkomens

6263564758 547b4a4421 graaien1

De gemeente Den Haag wil stoppen met het aanpakken van topinkomens van bestuurders van onder andere woningcorporaties en zorginstellingen. De juridische risico’s zijn te groot. Bovendien heeft de landelijke overheid inmiddels de regels voor topinkomens aangescherpt.

Sinds 2011 mogen bestuurders van instellingen die door de gemeente Den Haag worden gesubsidieerd niet meer verdienen dan 194 duizend euro per jaar. Wanneer dat wel het geval is, worden de organisaties gekort op hun subsidies met het bedrag waarmee de norm wordt overschreden.

In strijd met wet

In Eindhoven wordt eenzelfde soort beleid gevoerd. Maar daar is een verslavingsinstelling die subsidie moest inleveren, naar de rechter gestapt en in het gelijk gesteld. Volgens de rechtbank is de verplichting om salaris in te leveren in strijd met de subsidieregeling in de Algemene wet bestuursrecht.

via Omroep West.

Foto via IISG cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
411374259 d37c3cda9e putin1

Putin zet weer eens het westen voor gek: WOIII mogelijk afgewend

349246860 7b1d70b8d7 smog1

Zoals verwacht: Auto verbruikt veel meer dan beloofd, dat wordt dus meer belasting betalen