in ,

Zoals verwacht: Auto verbruikt veel meer dan beloofd, dat wordt dus meer belasting betalen

349246860 7b1d70b8d7 smog1

En vergeet niet:

Het systeem van de autobelasting gaat op de schop. Bezitters van bepaalde vervuilende auto’s gaan meer belasting betalen. Ook verandert het systeem van bijtelling voor auto’s van de zaak.

Dit bevestigen bronnen aan de NOS. De belastingplannen van het kabinet voor autobezitters voor de komende jaren worden op Prinsjesdag bekend.

De bpm, de aanschafbelasting, wordt nu bepaald door de CO2-uitstoot. In de praktijk blijkt dat veel autobezitters een lage bpm betalen, terwijl de auto toch behoorlijk vervuilend zijn. Dit scheelt de overheid veel belastinginkomsten.

Het kabinet probeert al jaren het gebruik van schone auto’s te stimuleren, maar de huidige maatregelen zijn weinig effectief en kostbaar. In mei bleek uit een onderzoek van de Rekenkamer dat sinds 2007 de zuinige auto-maatregelen vijf miljard euro hebben gekost doordat er minder belasting binnenkwam. Volgens de Rekenkamer is de CO2-besparing ook veel minder dan uit officiële cijfers blijkt.(leeslink)


 

Auto’s gebruiken veel meer brandstof dan fabrikanten de kopers in de folder beloven. Het werkelijke verbruik ligt gemiddeld een kwart hoger dan de officiële fabrieksopgave.

Consumenten worden dus steeds slechter geïnformeerd bij de aanschaf van een nieuwe wagen.

„Je ziet dat sinds 2007, toen CO2-emissie een grote fiscale rol ging spelen, het verschil tussen werkelijk verbruik en fabrieksopgave juist steeg.

In 2001 zat de afwijking rond de tien procent, in 2011 was het verschil tussen het werkelijke verbruik en het officiële fabriekscijfer al opgelopen tot gemiddeld 25 procent”, zo luidt de schokkende conclusie van voormalig TNO-onderzoeker Iddo Riemersma in het nieuwe televisieprogramma RTL Autovisie.

Riemersma is nu consultant voor de International Council on Clean Transportation (ICCT). Deze onafhankelijke non-profit onderzoeksorganisatie naar milieuvraagstukken werkt onder andere mee aan de invoering van een betere nieuwe meetmethode die het werkelijke brandstofverbruik meer benadert. De huidige meetmethode waarmee het officiële brandstofverbruik van een auto wordt vastgesteld, is een verouderde rollenbanktest die steeds grotere verschillen laat zien tussen het werkelijk brandstofverbruik en de fabrieksopgave, blijkt uit het relaas van Riemersma.

via Telegraaf.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6263564758 547b4a4421 graaien1

Volgelvrije graaiers: Den Haag stopt met aanpakken topinkomens

6422271307 abba6c04a7 bazooka1

Nu rest de ECB nog slechts de Bazooka, belastingbetaler betaald het risico