in , ,

Voormalige bankiers en verzekeraars domineren als toezichthouder

2927932004 0eb3402b5b DNB1

De helft van de toezichthouders bij De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Financiële Markten blijkt uit de financiële sector zelf te komen. Uit onderzoek van DNB blijkt dat een deel van de toezichthouders die in de sector werkzaam zijn geweest, slechter presteren dan hun collega’s.

De verwevenheid tussen toezichthouders en de financiële sector wordt al langer met argwaan bekeken. Hoe kritisch ben je als toezichthouder als je zelf jarenlang in die sector hebt gewerkt? Dat wil je als burger wel graag weten. Twijfel dus, over het onderscheidend vermogen van dergelijke toezichthouders. En dan moeten de kosten van de controleurs van het financieel fatsoen vanaf volgend jaar ook nog eens geheel betaald worden door de financiële sector. Dan worden DNB en AFM voor hun financiering van ruim 200 miljoen euro dus helemaal afhankelijk van diezelfde financiële sector waar zij toezicht op moeten houden.

Prominente voorbeelden van mensen die de ‘draaideur’ tussen de financiële bedrijven en de toezichthouder hebben genomen, zijn AFM-voorzitter Merel van Vroonhoven, jarenlang bestuurder bij verzekeraar Nationale-Nederlanden, en DNB-directeur Jan Sijbrand die, eveneens jarenlang heeft rondgelopen bij ABN AMRO en zakenbank NIBC

Lees verder via Follow the Money.

 

Foto via Artyvee cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3989808935 c70627b0ee AOW1

Kwart miljoen Nederlanders de dupe van latere AOW

img 20141126 00372 e14181557765751

Regering wijst onafhankelijk VN onderzoek naar ramp MH17 af