in

‘Vrouw van 9 miljard’ doet Wall Street op grondvesten daveren

Ze heeft acht jaar lang “echt geprobeerd om de boel te verzwijgen”, maar ze kan het grote geheim niet langer voor zichzelf houden. Alayne Fleischmann, juriste op Wall Street doet een boekje open over de “enorme criminele fraudepraktijken” bij haar voormalig werkgever, de gerenommeerde Amerikaanse bank /Chase. De bank dient een miljardenvergoeding te betalen om strafrechtelijke vervolging door de Amerikaanse te ontlopen.

Fleischmann, een opvallende blondine van eind dertig, is kroongetuige in de fraudezaak tegen de bank. De zaak tegen JP Morgan/Chase wordt beschouwd als het grootste geval van witte boordencriminaliteit in de historie van de mensheid. Volgens de juriste heeft de bank “maar liefst 9 miljard dollar zwijggeld betaald om de duistere praktijken geheim te houden”.

 

Het is bepaald geen geheim dat het roekeloze gedrag van de grootste financiële instellingen op aarde, de wereld in 2007 in de grootste economische in bijna 80 jaar hebben gestort. Fleischmann wil in een groot interview met het tijdschrift Rolling Stone de wereld nu een inkijkje geven wat er allemaal bij kwam kijken om het in haar ogen misdadige gedrag uit de openbaarheid te houden.

Lees verder via HLN.be.

 

Foto via lcaldarola


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

De samenleving is kapotstuk: Zwarte Pieten bewapend bij intocht Sinterklaas

Het systeem is overleden, en wat nu?