in , , , , , ,

Waarom brengen mensen in hemelsnaam nog steeds geld naar een bank?

Hoe zou je het vinden als je jouw meubilair onderbracht bij een opslagbedrijf wat zij vervolgens gaan verhuren, terwijl jij geen stuiver van de opbrengst ziet?

Dat is wat doen en niemand staat er eigenlijk bij stil hoe krankzinnig het is dat wanneer jij jouw geld naar de bank brengt en het stort op je rekening, jij juridisch gezien geen eigenaar meer bent.
We hebben nog steeds allemaal een bankrekening en voor de meesten geldt dat ze ondanks alles trouw hun geld naar de bank brengen, ookal levert dat tegenwoordig zo goed als geen rente meer op en kost het intussen zelfs vaak geld.

Eigenlijk zouden alle banken gevestigd moeten zijn in Las Vegas en niet in , Londen of New York. Ze horen thuis in Las Vegas, want gokken is precies wat ze doen met jouw geld.

Of beter gezegd, hun geld, want juridisch gezien is het jou geld niet meer. Op het moment dat jij namelijk jouw geld op een bankrekening stort, is het hun geld geworden (juridisch!) en ben je niets meer dan een schuldeiser van die bank. Je hebt dan nog wel enige garantie van de overheid die jouw lening aan de bank tot een bepaald bedrag garandeert, maar het is jouw geld niet meer.

En dat betekent dat de bank kan doen wat ze willen met geld dat ooit van jou was. Gokken op alles waarvan ze denken dat ze er geld mee kunnen verdienen.

Simon Black van Sovereign Man kwam met een interessante vergelijking.

Stel dat je gaat verhuizen en je hebt een tijdelijke opslagplaats nodig voor je meubilair voor enkele maanden. Je huurt een aanhanger of bestelbus en slaat je spullen op bij een bedrijf dat opslagruimte aanbiedt.

Wanneer het hier net zo gaat als met banken, dan ben jij op het moment dat je de loods verlaat geen eigenaar meer van je eigen meubilair. Het opslagbedrijf is juridisch eigenaar en kan doen en laten met jouw meubilair wat het wil.

Als ze willen kunnen ze het verhuren aan een andere klant en daar een fikse prijs voor rekenen met als gevolg dat een volkomen vreemde op jouw bank naar jouw zit te kijken. Uiteraard zie jij geen stuiver van wat het opslagbedrijf ontvangt aan huur voor jouw meubilair.

Grote kans ook dat de huurder niet erg voorzichtig omgaat met jouw meubilair. Hij kan het zelfs compleet verwoesten of beschadigen.

De opslagbedrijven werken vaak samen, het ene opslagbedrijf verhuurt jouw meubilair aan een ander opslagbedrijf, die op haar beurt het weer verhuurt aan een andere en zo verder. Na een tijdje weet helemaal niemand meer waar jouw meubilair is gebleven, maar dat maakt allemaal niet zoveel uit, want de opslagbedrijven verdienen handen vol met geld en maar weinig mensen vragen naar hun eigen meubilair wanneer dat eenmaal in de opslag is gestald.

Het gaat zo lekker dat de opslagbedrijven helemaal gemakzuchtig worden en niets eens meer controleren of de huurder wel in staat is om te betalen voor jouw meubilair. Ze zullen jou eettafel verhuren aan iedereen die door de deur naar binnenloopt en om een eettafel vraagt.

Na een tijdje hebben deze slechte huurders zoveel van het meubilair van andere mensen vernietigd, dat er nog heel erg weinig van over is. Het gevolg is dat veel van de kleine opslagbedrijven dit niet overleven. Zij eisen dat ze worden gered en vertellen de politici dat de complete maatschappij in elkaar zal storten als zij failliet gaan.

De overheid werkt mee en de grotere opslagbedrijven krijgen zakken vol belastinggeld om hen te redden. De centrale banken openen zelfs speciale werkplaatsen waar banken, stoelen en tafels worden gemaakt van gebakken lucht. En deze geven ze gratis aan de grote opslagbedrijven.

Het gaat nu zo goed met de opslagbedrijven dat het management van mening is dat ze allemaal een vette bonus hebben verdiend.

Het grappige in de hele situatie is dat er helemaal niets is veranderd. Ze pakken nog steeds jouw meubilair en verhuren dat aan wildvreemden zonder jou te informeren. In plaats van dat ze jou laten meedelen in de winst, spannen de verhuurbedrijven samen om jou nog meer te rekenen voor de opslag van je meubilair.

Er gaat dan ook bijna geen maand voorbij zonder dat er een groot opslagbedrijf betrokken is bij een aanzienlijk schandaal.

Op een goede dag is je nieuwe huis klaar en je gaat naar de opslag om jouw meubilair op te halen. Daar wordt je behandeld alsof je een crimineel bent, moet je hele vragenformulieren invullen en uitleggen waarom jij jouw meubilair nodig hebt en komen ze met talloze redenen waarom ze je jouw meubilair niet terug kunnen geven of soms maar een klein deel.

Wanneer je na lang zeuren uiteindelijk met je meubilair de deur uit gaat, geven ze je aan bij de overheid, omdat jij zo brutaal was om je eigen meubilair terug te vragen.

Zou jij ooit je meubilair naar een opslagbedrijf brengen wanneer bovenstaande het geval was? Waarom breng je dan je geld naar een bank, want dat werkt precies zo?

En niemand die daar vraagtekens bij zet, want we vinden het allemaal heel “gewoon”.

De banksters werken natuurlijk heel nauw samen met volksvertegenwoordigers (hilarische naam) om de bevolking hun bezit afhandig te maken en hebben de “war on cash” ontketend zodat ze je niet alleen overal kunnen traceren, maar ook nog eens beroven, want jij bent zo slim geweest om je geld naar een bank te brengen.

En dan krijg je berichten zoals het IMF die adviseert dat het hoog tijd wordt dat de overheden in de Eurozone hun burgers tien procent van hun banksaldo afpakken als belasting.

Misschien een goed idee om over dit alles eens goed na te denken en om misschien voor een deel je eigen geld te gaan bewaren, zodat je het kunt “opvragen”, wanneer je wilt en er niet iemand anders geld mee laten te verdienen waar jij niets van ziet. Of je kunt het investeren in wat goud of zilver, een crowd funding project of je .

We hebben straks gelukkig helemaal geen banken meer nodig. Laten we met z’n allen zorgen dat we naast bovengenoemde suggesties zoveel mogelijk gebruik maken van contant geld en apps die je kunt gebruiken om bepaalde functies uit te voeren buiten het banksysteem om. Geef het opslagbedrijf niet jouw kostbare meubilair. Ga lekker blij op je eigen bank zitten.

Lees verder via de Bron: Niburu


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Dijsselbloem blijft wellicht minister van Financiën in Rutte3 op persoonlijke titel, alles voor EU

Wat gebeurt er werkelijk achter de schermen bij de NAVO?