in , , ,

Waarom is het Nederlandse minimum jeugdloon zo laag vergeleken met de rest van EU?

8571868849 a7d0181130 vakkenvullers1

Het minimum jeugdloon in Nederland is relatief laag in vergelijking met andere Europese landen, schrijft NRCQ. Als 19-jarige verdien je ongeveer de helft van het gewone minimumloon, terwijl jongeren in de rest van Europa gemiddeld 70 procent van het minimumloon ontvangen.

Het minimumloon in Nederland is met 1495 euro per maand bijna het hoogste van Europa. Dat bedrag is alleen in België en Luxemburg hoger. Alleen in België ontvangen jongeren 88 procent van het minimumloon. Waarom in Nederland niet?

Volgens minister Asscher van Sociale Zaken is dat om jongeren aan te moedigen om een opleiding af te maken. ‘Dit is gunstig, omdat jongeren die met een hogere afgeronde opleiding de arbeidsmarkt betreden doorgaans relatief minder vaak werkloos zijn,’ schreef de minister vorig jaar in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees verder via Wel.nl.

 

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
methaangas1

Methaan: Een tikkende tijdbom die onze planeet kan verwoesten

nl jihad overheid1

Filmpje NLse jihadist: Sta op tegen de Nederlandse staat/overheid