in

Wachten is op een wet die hem gaat verplichten: Consument wantrouwt de ‘slimme’ energiemeter

2373753753 1e8588cd8b slimme meter1

Nederlandse huishoudens staan niet te springen om hun energiemeter te vervangen voor een ‘slimme’ versie waarbij energiemaatschappijen de meterstanden op afstand kunnen uitlezen. Bijna 80 procent van hen wantrouwt de slimme energiemeter.

Dat blijkt uit een peiling onder 5273 lezers van Telegraaf OverGeld die reageerden op de stelling ‘Ik wantrouw de slimme energiemeter’. Redenen waarom ruim 4000 lezers aangeven dat de meter niet vertrouwen zijn dat consumenten niet willen dat het energiebedrijf door heeft wanneer ze thuis zijn en dat ze denken dat er minder fouten worden gemaakt als ze de standen zelf doorgeven.

Tot 2020 krijgen alle kleine verbruikers een slimme meter aangeboden. Men mag die nieuwe meter wel weigeren.

Een voordeel van deze meters is wel dat consumenten zelf op tablet of computer continu kan bijhouden hoeveel energie er verbruikt wordt. Zo’n 6 procent heeft vertrouwen in de slimme meter om dit voordeel.

via Telegraaf.nl.

Photo by Remko van Dokkum cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3819858233 8b404bd91f vlees1

EU regelgeving regelt: ‘Kans op vlees zieke dieren in Europese supermarkt’

borstimplantaten1

Verband tussen klachten: ‘Leg behandelingen borstimplantaten stil’