in ,

War on cash gelukt? Overgrote deel van de Chinese bevolking vindt contant geld nu vies …..

7658205070 cb49629afd cash1

Het nieuwe coronavirus zorgt voor een ontwikkeling in China waarbij contant geld het slachtoffer wordt.

Alle bij de bank gedeponeerde biljetten moeten worden gedesinfecteerd, daarna enkele weken in quarantaine en daarnaast worden er vele uit voorzorg vernietigd.

In China neemt men het witwassen van geld heel serieus en dat is hard nodig volgens de Chinese autoriteiten want bankbiljetten zouden een belangrijke rol spelen bij het verspreiden van het Covid-19 virus (voorheen coronavirus genaamd).

Volgens de Chinese centrale bank dienen bankbiljetten die worden ingeleverd bij banken te worden gedesinfecteerd met ultraviolet licht en moeten ze vervolgens een week tot veertien dagen in quarantaine worden gehouden, voordat ze weer mogen worden vrijgegeven.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat het virus enkele dagen tot enkele weken kan overleven op bankbiljetten.

Naast biljetten die in quarantaine gaan, ligger er enorme hoeveelheden biljetten te wachten om vernietigd te worden. Volgens de centrale bank wordt er alles aan gedaan om te zorgen dat er zoveel mogelijk nieuwe bankbiljetten beschikbaar zijn bij de gewone banken, maar tussen het proberen dat te doen en de werkelijkheid zit vaak een enorm verschil.

Feit is dat er door deze maatregel grote aantallen bankbiljetten in China uit de circulatie verdwijnen die niet zomaar even worden vervangen. Dit doet heel erg denken aan wat er enkele jaren geleden in India gebeurde toen van de ene op de andere dag bankbiljetten ongeldig werden verklaard.

Maar, in tegenstelling tot India, is het grootste deel van de Chinezen al overgestapt op digitaal betalen, dus de gevolgen zullen hier minder zijn dan in India.

Het schijnt dat China zelfs koploper is, gerekend naar de totale bevolking, met dit jaar een percentage van 81 procent van de Chinezen die een smartphone bezit en deze gebruikt voor digitale betalingen.

Het deel van de bevolking dat nog overwegend contant geld gebruikt zijn de ouderen en het zijn juist zij die bij bosjes schijnen te bezwijken door het nieuwe virus.

Boze tongen beweren dan ook dat de Chinese overheid de crisis rondom het virus zal gebruiken om ervoor te zorgen dat contant geld nu helemaal uitgebannen gaat worden, aangezien totale controle de nummer één prioriteit ook van deze overheid is.

Een zakenman die regelmatig in China komt gebruikte tot nu altijd contant om voor zaken zoals een taxi te betalen, maar kreeg de laatste keer dat hij er was de vraag van de taxichauffeur of hij niet contant wilde betalen omdat bankbiljetten zo vies waren.

Uit een onlangs gehouden poll onder 20.000 Chinezen blijkt dat 70 procent van hen weigert om contant geld te gebruiken.

Een vrouw die niet helemaal begreep waar het over ging stelde op sociale media de volgende vraag: “Waarom moet contant geld 14 dagen lang in quarantaine nadat het is gedesinfecteerd? Zijn ze soms bang dat het koorts zal krijgen”.

We weten inmiddels een aantal dingen en één daarvan is het dit nieuwe coronavirus ….

Lees verder bij de bron: Niburu.co

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
facial recognition 0

Gelekte documenten: EU wil enorme transatlantische database voor gezichtsherkenning opzetten

57e1d2414e54af14ea898675c6203f78083edbed51527440702f7f 640 kranten

Slachtpartij Hanau legt het dubbele moraal van media en politiek bloot