in , , , ,

Gelekte documenten: EU wil enorme transatlantische database voor gezichtsherkenning opzetten

De EU legt de basis voor een enorme internationale database voor die op een dag zou kunnen aansluiten op die welke door de wordt beheerd, volgens gelekte interne documenten.

Nationale politiediensten van 10 EU-lidstaten roepen op tot een wettelijk kader om een ​​zo groot mogelijk systeem van onderling gekoppelde gezichtsherkenningsdatabases tot stand te brengen “zo snel mogelijk”, onthult  een rapport dat vrijdag naar het Intercept is gelekt .

Oostenrijk loopt voorop met het project, dat zich nog in de beginfase bevond vanaf november, toen het rapport aanvankelijk onder EU-ambtenaren circuleerde.

Geproduceerd als onderdeel van een project om Prüm uit te breiden, het EU-brede database-kruisverwijzingssysteem waarmee al in één keer individuele DNA-, vingerafdruk- en voertuigregistratiedatabases kunnen worden gescand, roept het rapport op tot EU-wetgeving die zou leiden tot en sluit databases voor gezichtsherkenning op landniveau aan, mogelijk helemaal tot in de VS.

Omdat de VS al een Prüm-achtige uitwisseling hebben met landen die deel uitmaken van het Visa Waiver-programma, waaronder de meeste EU-lidstaten, zijn sommigen – waaronder de gealarmeerde EU-functionaris die het rapport naar de onderschepping zou hebben gelekt – van mening dat toekomstige gezichtsherkenning database netwerk zou standaard de VS omvatten.

Brussel besteedt aanzienlijke middelen aan het uitzetten van deze laag van de toezichtstaat, waarbij zowel de particuliere als de publieke sector betrokken zijn.

Adviesbureau Deloitte ontving vorig jaar € 700.000 om een ​​rapport over upgrades voor Prüm te leveren, deels gericht op gezichtsherkenning, terwijl een € 500.000-initiatief van de Europese Commissie een groep openbare agentschappen inhield om “de huidige situatie van gezichtsherkenning in kaart te brengen in strafrechtelijke onderzoeken in alle EU-lidstaten “ met als doel ” op weg te zijn naar de mogelijke uitwisseling van gezichtsgegevens. “

In april 2019 werden in de EU vijf EU-databases met vingerafdrukken, gezichtsscans en andere biometrische gegevens samengevoegd tot één gegevensopslagplaats van 300 miljoen niet-EU-burgers.

Terwijl Deloitte de EU aanbeveelde hetzelfde te doen met databases voor gezichtsherkenning door de in haar rapport van november, boden wetshandhavingsambtenaren blijkbaar bezwaar.

Het koppelen van de gezichtsscandatabases van de verschillende landen aan een Prüm-achtig kruiscontrolesysteem zou uiteindelijk echter dezelfde -gevolgen hebben als het samenvoegen ervan.

Lees verder bij de bron: RT World News


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

De dictatuur en slavernij wordt steeds erger met die satanistische machtswellustelingen. NEXIT en wel heel snel.

scherpschutter1943
1 jaar geleden

In communistisch china is de gezichtsherkenning al tot in het extreme doorgevoerd en gekoppeld aan de maatschappelijke status van alle betrokkenen. Over steken bij rood licht of andere verkeersovertreding door een voetganger wordt met dit systeem onmiddelijk bestraft met een sanctie. Dat staat nederland ook te wachten als dit totalitaire systeem wordt ingevoerd maar dan zal dat alleen maar gaan gelden voor ECHTE nederlanders met een BSN.nummer . De geimporteerden onder ons zullen er wel voor zorgen niet met hun face in beeld te komen. Bivakmutsen, alleen voorbehouden aan bankovervallers en berovers van bejaarden, zullen gemeengoed gaan worden, evenzo bromfietsenhelmen met daaronder een sjaaltje over de neus, of een hoody. De goeie tijd voor een nikap komt er dan ook aan. De politie, die het wel ziet maar niets doet, selecteert met hun staandehoudingen dan alleen op blanke mensen, liefst bejaarden in een rolstoel of met andere handicap, waarvan ze geen agressie hebben te verwachten. Zo komt de agent op straat toch aan zijn verplichte scores. Fijn land rotte rutte, dan leven we echt in het jaar 1983.

Overheid moet nu echt onder curatele !!!
1 jaar geleden

Zijn er nog mensen die geloven dat de EU er is voor de mensen ter vergroting van de veiligheid?? Dat was toch immers het argument dat werd aangedragen? De conclusie na 20 jaar kan niet anders zijn dan dat de burgers op alle fronten zijn voorgelogen. De EU is opgezet door de banken en grote corporaties. De burgers zijn er alleen om te betalen en te worden gebruikt als slaaf. De gemeenschappelijke munt werd snel geïntroduceerd, zodat een weg terug heel erg moeilijk zou zijn. Vooral als er een schuld zou zijn naar de Centrale Bank (lees Rothschild bank). Vanaf het begin was de insteek om soevereine staten op te breken op weg naar een fascistische wereldregering. En niet alleen dat: regeringen zijn omgekocht en/of gechanteerd … Zij moeten hiervan af hebben geweten. Dat kan niet anders. En achteraf kun je ook constateren dat de verschillen tussen de grote partijen VVD, CDA, PvdA en D66 volledig wegvielen en dat het meer leek op een partij die bij alles voor de EU (lees wereldregering) zou stemmen. Rutte was en is niets minder dan een land verrader. Iets dat hij ook zelf nauwelijks meer durft te ontkennen. Recent toonde de zoon van Soros in Rutte een groot medestander te hebben. Dan weet je als burger dat je bedonderd wordt.

Beetje bij beetje worden steeds meer bevoegdheden naar de EU geschoven tot en met een Europees leger aan toe. Immigranten werden in grote aantallen toegelaten (dank zij verraad door o.a. Merkel) met geen ander doel om de EU landen financieel te slopen, zodat landen een zo grote schuld aan de ECB hadden dat zij niet meer terug konden uit de EU. Het is allemaal zo doorzichtig. Juckers kreeg last van zijn geweten en begon steeds meer te drinken ….

Het is opvallend dat de globalisten of de cabal of de Khazarische maffia wereldwijd actief zijn in China (Cornonavirus is een biowapen en niet bij ongeluk ontstaan) en de USA.

Wordt wakker !!!

KweetHet
1 jaar geleden

Cartoon: comment image

Rutte’s gave land in 2020: Nijmeegse daklozen slapen mogelijk onder een grafsteen

War on cash gelukt? Overgrote deel van de Chinese bevolking vindt contant geld nu vies …..