in , , , ,

Gelekte documenten: EU wil enorme transatlantische database voor gezichtsherkenning opzetten

facial recognition 0

De EU legt de basis voor een enorme internationale database voor gezichtsherkenning die op een dag zou kunnen aansluiten op die welke door de VS wordt beheerd, volgens gelekte interne documenten.

Nationale politiediensten van 10 EU-lidstaten roepen op tot een wettelijk kader om een ​​zo groot mogelijk systeem van onderling gekoppelde gezichtsherkenningsdatabases tot stand te brengen “zo snel mogelijk”, onthult  een rapport dat vrijdag naar het Intercept is gelekt .

Oostenrijk loopt voorop met het project, dat zich nog in de beginfase bevond vanaf november, toen het rapport aanvankelijk onder EU-ambtenaren circuleerde.

Geproduceerd als onderdeel van een project om Prüm uit te breiden, het EU-brede database-kruisverwijzingssysteem waarmee al in één keer individuele DNA-, vingerafdruk- en voertuigregistratiedatabases kunnen worden gescand, roept het rapport op tot EU-wetgeving die zou leiden tot en sluit databases voor gezichtsherkenning op landniveau aan, mogelijk helemaal tot in de VS.

Omdat de VS al een Prüm-achtige uitwisseling hebben met landen die deel uitmaken van het Visa Waiver-programma, waaronder de meeste EU-lidstaten, zijn sommigen – waaronder de gealarmeerde EU-functionaris die het rapport naar de onderschepping zou hebben gelekt – van mening dat toekomstige gezichtsherkenning database netwerk zou standaard de VS omvatten.

Brussel besteedt aanzienlijke middelen aan het uitzetten van deze laag van de toezichtstaat, waarbij zowel de particuliere als de publieke sector betrokken zijn.

Adviesbureau Deloitte ontving vorig jaar € 700.000 om een ​​rapport over upgrades voor Prüm te leveren, deels gericht op gezichtsherkenning, terwijl een € 500.000-initiatief van de Europese Commissie een groep openbare agentschappen inhield om “de huidige situatie van gezichtsherkenning in kaart te brengen in strafrechtelijke onderzoeken in alle EU-lidstaten “ met als doel ” op weg te zijn naar de mogelijke uitwisseling van gezichtsgegevens. “

In april 2019 werden in de EU vijf EU-databases met vingerafdrukken, gezichtsscans en andere biometrische gegevens samengevoegd tot één gegevensopslagplaats van 300 miljoen niet-EU-burgers.

Terwijl Deloitte de EU aanbeveelde hetzelfde te doen met databases voor gezichtsherkenning door de politie in haar rapport van november, boden wetshandhavingsambtenaren blijkbaar bezwaar.

Het koppelen van de gezichtsscandatabases van de verschillende landen aan een Prüm-achtig kruiscontrolesysteem zou uiteindelijk echter dezelfde privacy-gevolgen hebben als het samenvoegen ervan.

Lees verder bij de bron: RT World News

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
54e0d6454850ac14ea898675c6203f78083edbed5152744f74277c 640 begraafplaats

Rutte’s gave land in 2020: Nijmeegse daklozen slapen mogelijk onder een grafsteen

7658205070 cb49629afd cash1

War on cash gelukt? Overgrote deel van de Chinese bevolking vindt contant geld nu vies …..