in

We hebben helemaal geen vrijheid van meningsuiting

8f830bf080843cb1c949209b 640 mening e14223917839261

Vrijheid van meningsuiting is een eeuwig thema. Nog steeds hebben we het erover. Maar laten we nou eerlijk zijn: hebben we wel vrijheid van meningsuiting?

En dan hebben we het er niet over dat je mag zeggen: “Ik ben tegen dit kabinet”. We hebben het er ook niet over dat “in de Grondwet staat dat…”. En we hebben het al helemaal niet over “de Verlichting” of “de Franse Revolutie” of wat dan ook. We hebben het over de dagelijkse praktijk.

Kun je tegen je werkgever zeggen dat de werkdruk te hoog is, dat hij of zij het helemaal verkeerd aanpakt, dat je genoeg hebt van je onzekere positie vanwege je zoveelste tijdelijke contract? Nee, dat kan niet. Want als je kritisch bent, dan word je contract niet verlengd. Als je kritisch bent, lig je er bij de volgende reorganisatie uit. Of je wordt langzaam weggepest. Ga je naar de rechter en win je de zaak, dan moet je vervolgens op eieren gaan lopen. Is dat het waard?

Hebben we dus vrijheid van meningsuiting? Nee. Totaal niet. Als een werknemer tegen de werkgever zegt wat hij of zij wil, dan zijn er consequenties aan verbonden. Dit is maar één voorbeeld. Er zijn er duizenden. Toch geloven we dat we wel degelijk vrijheid van meningsuiting hebben. We worden wijs gemaakt dat we mogen zeggen wat we willen.

Tachtig procent van Nederland zegt dat men tegen het kapotmaken van de zorg door dit kabinet is. We zeggen het wel lekker met z’n allen. Maar verandert het? Nee. Natuurlijk niet. En zo lang wij geen gevaar vormen en wij het beleid toch nog niet gaan veranderen, waarom zouden we het dan ook niet mogen zeggen? Maar als je als zorgmedewerker in de media zegt dat de zorg in jouw zorgorganisatie onder de maat is, als je dus een gevaar begint te worden voor de werkgever, dan krijg je al snel een persprotocol voor je neus en word je gedwongen om je mond te houden.

Vrijheid van meningsuiting kan dus niet bestaan als er sprake is van dominantie en hiërarchie. Laten we daarom vrijheid van meningsuiting niet beperken tot het bekritiseren van een onderdrukte groep, zoals de moslims in Nederland. Ik zeg niet dat dat niet moet gebeuren, natuurlijk moet religie bekritiseerd kunnen worden. Maar op het moment dat we vrijheid van meningsuiting beperken tot het bekritiseren, of zelfs beledigen, van een onderdrukte groep, in hoeverre kunnen we dan nog spreken van vrijheid van meningsuiting?

Lees verder via Doorbraak.eu.

 

Break the System gebroken door het systeem.

OK, als je nuchter naar het dagprogramma (mirror) keek, was het nogal een ehm.. kleurrijk gezelschap dat vandaag namens #breakthesystem op het Malieveld boe kwam roepen naar de technocratische despoten aan het Binnenhof. Ondanks ruim 17.000 likes kwamen vooral & zoals gebruikelijk slechts de rafelrandjes van de beweging opdagen. Terwijl er toch voorshands voldoende reden is om hooivorkend naar de Hofstad te trekken. De afbraak van zorg, onderwijs & woningbouw door baantjesmachines vol graaiers en zelfverrijkers. Werkloosheid. Jeugdwerkloosheid. Pensioenafbraak. Brandstofprijzen. NS klantenservice. Rabiate respecteisers van de Profeet. De uitbuiting van Griekenland door de EU en de middelvinger van Griekenland naar haar Europese schuldeisers. De geldpers van Draghi. Gloednieuwe top of the range Miele wasmachines voor Mega-AZC’s in piepkleine gehuchtjes, waar de investeerdersvriendjes van de VVD dan weer dik aan verdienen. Het gehuichel rond MH17. Het Eerlijke Verhaal van de PvdA. De burgerrechtenhaat van Opstelten. Reisbureau NPO. Alexander Pechtold & zijn But Brigade. Het energielabel. Trajectcontroles. Het stopzetten van Lingo. Natúúrlijk kwamen er gekkies op het Malieveld af. Aluhoedjes. 99 procenters. Occupiers. Beroepswerklozen. Dito boeroepers. Een allegaartje aan tegenstrijdige belangen, verenigd in machteloosheid. Maar er waren ook doodnormale burgers Die Het Allemaal Niet Meer Weten en die teleurgesteld, gedesillusioneerd en/of berooid zijn door Het Systeem. En voor die categorie schijt het Binnenhof in de broek. De Haagsche Heeren zijn als de dood voor Pegida in de Polder. Dus greep Jozias de Laffe in en moest de ME er op af om het Malieveld te ruimen.

Lees verder via GeenStijl: GSTV. Break the System gebroken door het systeem.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6236088779 b50611d420 jail banksters e14223905308041

Burgers in de bak, banken op hun gemak

3907510014 6c53410c12 microsoft windows1

Wel willen gebruiken maar niet snappen: Tweederde Windows-pc’s heeft ernstige beveiligingsproblemen