in ,

We hebben het overleefd: 2016 was een rampjaar voor het klimaat, bevestigt rapport

2016 was een rampjaar voor het klimaat, bevestigen bijna vijfhonderd wetenschappers in een rapport. Het ene na het andere record ging voor de bijl.

Volgens een analyse van tienduizenden metingen sneuvelden vorig jaar heel wat klimaatrecords: onder meer de hoogste temperatuur van het aardoppervlak, het zeeoppervlak, de troposfeer (de onderste 10 tot 15 kilometer van de atmosfeer) en de bovenste oceaanlaag (tot 700 meter diepte), het zeeniveau (82 millimeter hoger dan in 1993), de sneeuw- en ijsoppervlakte en het aantal tropische stormen.

Sterke El Niño

De oorzaak van al die records is een combinatie van de aanhoudende klimaatverandering en een sterke El Niño in het begin van het jaar, stellen de bijna vijfhonderd wetenschappers in het rapport van de American Meteorological Society (AMS).

De gemiddelde CO2-concentratie in de atmosfeer bedroeg 402,9 ppm (deeltjes per miljoen) – voor het eerst werd de symbolische kaap van 400 ppm overschreden. Van 2015 naar 2016 steeg de CO2-concentratie met 3,5 ppm, de grootste stijging in één jaar sinds men 58 jaar geleden deze concentratie begon te meten.

Onbekend terrein

Dat 2016 het warmste jaar sinds het begin van de metingen was, wisten we al. In maart van dit jaar meldde onder meer de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) dat al. “We zijn nu echt op onbekend terrein beland”, zei klimaatexpert David Carlson toen.

In het nieuwe rapport bekijken de bijna vijfhonderd wetenschappers uit meer dan zestig landen het volledige plaatje. Ze analyseerden tienduizenden metingen, onder meer van broeikasgassen, land- en zeetemperaturen, zeeniveau, zoutgehalte in de oceanen, zee-ijs en sneeuwbedekking.

Lees verder bij de Bron: 2016 was een rampjaar voor het klimaat, bevestigt rapport – DeWereldMorgen.be


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

Rapporteren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Klaar Wakker
3 jaren geleden

Trap niet in deze onzin. Het hele CO2 verhaal is een hoax. Het CO2 percentage in lucht is slechts 0.03 % en een kleine extra hoeveeheid zou een warmtedeken vormen: BULLSHIT ! Een extra hoeveelheid zou de plantengroei bevoerderen en die zou onmiddellijk het CO2 percentage weer verlagen. Mogelijk dat er wat extra zonnestraling was. Mogelijk dat NIbiru een bijdrage gaf. Pas op voor extra CO2 belasting, want dat is het doel van de schaduwregering. Burgers mogen nog meer geld aftikken als het aan de elite ligt. En dan nog wat: als CO2 zo enorm gevaarlijk was voor het milieu waarom heeft de elite dan free energy systemen tegengehouden? En waarom is Thorium LFTR tegengehouden? Beide zijn perfecte systemen die energy vrijwel kosteloos maken en die geen CO2 produceren. Maar nee: dat kwam de elite niet uit want olie levert heefl veel geld op (hoewel het absoluut niet schaars is).
Dus mensen: adem rustig door en laat U niet gek maken. De elite is weer eens bezig met bang maken en geld uit de mensen kloppen.

Ontmaskerd: De wereldwijde figuren achter de schermen van de “vluchtelingencrisis” en de massa-immigratie

Ondertussen in Groningen: Bijstandsuitkering stopgezet wegens burenhulp