in

Wij moeten van gas af: Nederland blijft zinnen op rol in gasproject in Mozambique

De Nederlandse regering wil vooralsnog geen streep trekken door de geplande financiering van een gasproject in het noorden van Mozambique, waar inmiddels meer dan 2.500 burgers om het leven zijn gekomen bij gevechten tussen jihadisten en het regeringsleger.

Kuststad Palma, waar het hoofdkwartier van de gasoperaties ligt, werd vorige week door de jihadisten aangevallen. Honderden Mozambikanen en expats zijn op de vlucht geslagen.

De Nederlandse regering erkende eerder aan de dat aan het project een „hoog risico” op mensenrechtenschendingen kleeft – eerdere exploraties van gas en olie leidden in tot geweldsexplosies.

Maar de regering wil de toegezegde steun vooralsnog niet annuleren.Het Nederlandse ministerie van Financiën overweegt meer dan 600 miljoen kredietverzekering te verschaffen voor Nederlandse bedrijven betrokken bij het gasproject, dat zich richt op een grote gasbel voor de Mozambikaanse noordoost-kust.

De kredietverzekering is onder meer bedoeld om het Nederlandse baggerbedrijf Van Oord te helpen, dat in 2019 een miljoenencontract kreeg om voor de kust van Mozambique te helpen bij de verbindingen tussen de gasboringen in zee en het vasteland.

Van Oord ligt momenteel met vier schepen voor de kust van Pemba in het noordoosten, en zegt tegen NRC dat de situatie in Mozambique „zeer schrijnend” is, maar dat een beslissing ….

Lees verder bij de bron: NRC


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Uitgebreide documentaire: Covid-19 vaccin biotechnologie uitgelegd; een overzicht van nieuwe technologieën en implicaties 

Covid  Vaccine Vaccine Covid   - x3 / Pixabay

Feit over EU goedkeuring van vaccins: farmaceuten hebben hun lobbyisten rechtstreeks in het EMA gekregen