in

Winkels Klazienaveen openen vandaag uit protest: ‘We willen geen burgeropstand, maar we moeten’

come on in we're open signage on glass panel

Zo’n honderd middenstanders in het Drentse Klazienaveen hebben gezegd vandaag om 09.00 uur de deuren te openen. Zij doen dit uit protest tegen de coronamaatregelen.

“Het water staat ons aan de lippen”, zegt Harrie van der Velde, voorzitter van winkeliersvereniging Klazienaveen Centrum. “We willen geen burgeropstand, maar we moeten. We kunnen niet meer anders.”

De burgemeester van Emmen (de gemeente waar Klazienaveen onder valt), Eric van Oosterhout, zegt begrip te hebben voor de ondernemers. Hij vraagt Den Haag om maatwerk ‘want de Kalverstraat in Amsterdam vraagt om ander beleid dan de Hoofdstraat in Klazienaveen’.

Toch zal er ingegrepen worden als winkeliers de deuren inderdaad openen, waarschuwt Van Oosterhout.

Hoe de burgemeester precies gaat handhaven wil hij niet zeggen. “We zijn goed voorbereid, als het nodig is. Ik kan winkeliers in Klazienaveen niet meer toestaan dan ondernemers elders in het land.”

De winkeliers rekenen erop dat er in elk geval een aantal zaken een coronaboete ….

Lees verder bij de bron: RTL Nieuws


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


Report

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Grapperhaus, waar blijft dat onderzoek naar ritueel kindermisbruik?

Hoogleraar Staats- en bestuursrecht: ‘Hoe wij door coronajaar komen, ik denk dat je er in andere landen niet mee wegkomt’