in

WOWWWW: Privégegevens zoals adressen van journalisten en bezoekers rechtbank toegevoegd aan strafdossier

Rechtbank Amsterdam

Privégegevens van journalisten en bezoekers van de ‘bunker’ in Amsterdam-Osdorp zijn per ongeluk terechtgekomen in het strafdossier van het proces rond de moorden in de Staatsliedenbuurt in 2012, meldt misdaadwebsite Crimesite. Het Openbaar Ministerie erkent de fout. “Dat had niet mogen gebeuren.

Eind december werden er bij een ‘wildwesttafereel’ in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt twee mannen doodgeschoten bij een dubbele liquidatie.

Adressen, foto’s en kentekens van journalisten en bezoekers zijn nu dus inzichtelijk voor alle mensen die het strafdossier in de zaak konden inzien, dus ook de verdachten, Adil A. en Anouar B., en hun advocaten. “Gevaarlijk en belachelijk”, zegt een betrokken journalist tegen Crimesite. Het dossier is al verspreid, zegt het OM, dus is het niet mogelijk de stukken nog te verwijderen. Wel wordt volgens het OM verzocht aan de betrokken partijen de informatie niet verder te verspreiden.

Volgens Crimesite gaat het om persoonlijke details als volledige namen, geboorteplaats en -datum en het precieze woonadres van mensen. Ook de eventuele relatie van personen met de verdachten is toegevoegd aan het dossier.

Lees verder via nrc.nl.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
3857833827 f33daebbd9 notarissen

Maatschappij verloedering: Notarissen in zware financiële problemen

4476634265 f484edeed9 UWV

UWV hanteert: Schuldig tot u het tegendeel heeft bewezen