in , , , ,

Zei jij twee jaar geleden Nee! tegen de sleepwet? Zorg dan nu dat jouw stem alsnog wordt gehoord!

referendum sleepnet aftapwet aivd

De uitslag van het referendum was duidelijk: Nederlanders willen geen sleepwet. De reactie van het kabinet? De wet gewoon invoeren met een paar minimale aanpassingen, die niet aan onze fundamentele bezwaren tegemoet komen. Volgende week is de Tweede Kamer aan zet. Als zij de uitslag van het referendum serieus nemen zorgen zij dat de nodige aanpassingen er wél komen.

We stemden de wet weg

Wij weten het nog als de dag van gisteren, maar het is inmiddels al weer twee jaar geleden dat een meerderheid van de stemmers zich tijdens een referendum uitsprak tegen de sleepwet. Dat was een krachtig signaal: de wet was onvoldoende. Het was ook een duidelijke opdracht aan de regering: de wet moet beter.

Het kabinet kwam met cosmetische aanpassingen

Je zou denken dat het kabinet zo’n krachtig geluid serieus neemt. Zeker als ze maar liefst twee jaar de tijd neemt om met een nieuw voorstel te komen. Maar de kabinetsreactie is zacht gezegd matig. De voorgestelde wijzigingen zijn vooral van cosmetische aard. Al onze bezwaren blijven overeind. Aankomende donderdag gaat de kamer de voorgestelde wijzigingen behandelen. Zolang er niet aan de fundamentele bezwaren tegemoet wordt gekomen blijft wat ons betreft de ‘nee’ uit het referendum even sterk staan.

Volksvertegenwoordigers: luister naar de geluiden uit de samenleving

Het was een slimme zet om twee jaar te wachten met de reactie op het referendum. Maar wij laten ons niet afleiden: onze fundamentele bezwaren bij de wet blijven staan. Het is onacceptabel dat de enige tegemoetkoming aan zo’n krachtig geluid als de uitslag van een referendum deze minimale wijzigingen zijn.

Zei jij twee jaar geleden Nee! tegen de sleepwet? Zorg dan nu dat jouw stem alsnog wordt gehoord. Dit is het moment om van je te laten horen! Nederland verdient nog steeds een betere wet, en de Tweede Kamer kan daar komende week nog wat aan doen. Spreek je uit, deel deze boodschap en de voorstellen voor een betere wet, en zorg er met ons voor dat niemand om het debat rond de #sleepwet heen kan!

Een korte opfrisser

Even een korte opfrisser, dit zijn de punten die wij verbeterd willen zien in de wet:

  • Het sleepnet moet uit de wet.
  • Geen uitwisseling van ongeëvalueerde gegevens met buitenlandse diensten, en zo wel,  dan minimaal met gerichtheidseis en voorafgaande toetsing door de TIB.
  • De informantenbevoegdheid moet worden begrensd door deze tot bijzondere bevoegdheid te maken waar het om grootschalige toegang tot gegevens gaat.
  • De diensten moeten geen gebruik maken van zerodays, maar moeten kwetsbaarheden melden.
  • Het toezicht moet beter door de oordelen van de CTIVD bindend te maken en internationaal toezicht mogelijk te maken.
  • De waarborgen bij geautomatiseerde data-analyse moeten voor alle bevoegdheden gelijk zijn.

Lees verder bij de bron: Bits of Freedom

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5fe1dd454b54b114a6da8c7ccf203163143ad6e5505972417c28 640 roken

De roker als nieuwe pest: Roker vormt ook in een rookvrije ruimte een gevaar voor zijn omgeving

7b3ea61b34964ff8092b005b 640 windmolen1

Zo doen we dat! D66 wil grondeigenaren dwingen windmolens te plaatsen