in

Zo doen we dat! D66 wil grondeigenaren dwingen windmolens te plaatsen

De Utrechtse -fractie wil grondeigenaren in de polders Rijnenburg en Reijerscop dwingen om windmolens te laten plaatsen op hun terrein.

De partij heeft het over een ‘gedoogplicht’. Dat is een mildere vorm dan onteigenen.

De grondeigenaren willen liever woningen bouwen en dreigen daarom hun grond niet af te staan voor windmolens in de polders.

Een commissie van de Utrechtse gemeenteraad vergaderde donderdagavond over het voorstel van het college van B&W. Dat voorstel behelst om ruimte te maken in de polders voor acht windmolens en 230 hectare aan zonnevelden.

Voor partijen als GroenLinks en de Partij voor de Dieren is het duidelijk, die denken dat acht windmolens in de polders een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het bestrijden van de klimaatcrisis.

Partijen als de PvdA, de VVD en het benadrukken dat het bestrijden van de klimaatcrisis heel belangrijk is, maar dat er ook ruimte moet zijn voor extra woningen.

speelt een sleutelrol in deze  ….

Lees verder bij de bron: RTV Utrecht


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Praat mee in de Video Chat

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Pure dictatuur want er is GEEN klimaatcrisis.

Nederland en de EU naar de ondergang als we niet wakker worden
1 jaar geleden

Zo doe je dat in een dictatuur …
Maar wacht even voordat we gaan bouwen. Eerst eens kijken hoeveel windmolens we nodig hebben in Nederland …Een windmolen produceert gemiddeld (want het waait niet altijd) 1 MW (megawatt). De capaciteit van de Nederlandse energiecentrales is ongeveer 21 GW (gigawatt). Om dus aan de totale electrische vraag te voldoen heb je dus alleen voor Nederland 21000 windmolens nodig.
NL heeft een oppervlak van ongeveer 40000 km2 …. dus dat betekent dus ongeveer 1 windmolen op iedere twee vierkante kilometer. Nederland wordt dus letterlijk volgebouwd met windmolens.

Misschien dat U zegt dat er ook zonnepanelen zijn …. maar gelooft U mij: ook daar je heb je enorme oppervlakken nodig …. Leuk voor een enkele bewoner ergens midden op het land. maar niet voor een dicht bevolkt land als Nederland.
En nog iets: bij die centrales heb ik het alleen over electriciteit. Aardgas voor de verwarming, en dat is heel erg veel, heb ik niet eens meegenomen.

Alles samengevat: DIT GAAT GEGARANDEERD NIET WERKEN !!!

Ik vraag mij wie er achter de schermen dag in dag uit actief is om de burgers deze onzin aan te praten. Hoe kan het dat de Nederlandse politiek niet beter geïnformeerd is? Hoe komt dat er een pot van subsidies wordt opengetrokken met geld van de burgers om deze onzin te gaan bouwen zonder dat een groep technisch specialisten een overall plan heeft doorgerekend.
Wat is er aan de hand met Nederland dat in het verleden uitstekend in staat was om plannen uit te werken en nu niet verder komt dat dit wanbeleid.
Is iedereen gek geworden of is er iets veel meer sinister aan de hand met partijen achter de schermen die dreigen, chanteren, omkopen?

Ik denk echt dat die partij er inderdaad is. Zoiets als de Deep State in de VS. De Nieuwe Wereld Orde. Een fascistische groep die de maatschappij naar de verdommenis helpt naar de ondergang voert. Wordt wakker !!!!

Aliens achter de NWO
1 jaar geleden

Zijn het de aliens, the Tall Whites die achter alle belangrijke organisaties zitten ??

Lees onderstaande link :

quote
Most disturbingly, this FSB report warns, is that the “Tall White” agenda being implemented by the “secret regime” ruling the United States calls for the creation of a global electronic surveillance system meant to hide all true information about their presence here on earth as they enter into what one of Snowden’s documents calls the “final phase” of their end plan for total assimilation and world rule.
unquote

https://beforeitsnews.com/eu/2020/03/snowden-documents-proving-us-alien-hitler-link-stuns-russia-2654687.html

Vangils
1 jaar geleden

Grap zeker die Jette toch

Zei jij twee jaar geleden Nee! tegen de sleepwet? Zorg dan nu dat jouw stem alsnog wordt gehoord!

Hysterie compleet: RIVM roept op verkouden Brabanders thuis te blijven