in

Zo doen we dat! D66 wil grondeigenaren dwingen windmolens te plaatsen

7b3ea61b34964ff8092b005b 640 windmolen1

De Utrechtse D66-fractie wil grondeigenaren in de polders Rijnenburg en Reijerscop dwingen om windmolens te laten plaatsen op hun terrein.

De partij heeft het over een ‘gedoogplicht’. Dat is een mildere vorm dan onteigenen.

De grondeigenaren willen liever woningen bouwen en dreigen daarom hun grond niet af te staan voor windmolens in de polders.

Een commissie van de Utrechtse gemeenteraad vergaderde donderdagavond over het voorstel van het college van B&W. Dat voorstel behelst om ruimte te maken in de polders voor acht windmolens en 230 hectare aan zonnevelden.

Voor partijen als GroenLinks en de Partij voor de Dieren is het duidelijk, die denken dat acht windmolens in de polders een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan het bestrijden van de klimaatcrisis.

Partijen als de PvdA, de VVD en het CDA benadrukken dat het bestrijden van de klimaatcrisis heel belangrijk is, maar dat er ook ruimte moet zijn voor extra woningen.

D66 speelt een sleutelrol in deze  ….

Lees verder bij de bron: RTV Utrecht

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
referendum sleepnet aftapwet aivd

Zei jij twee jaar geleden Nee! tegen de sleepwet? Zorg dan nu dat jouw stem alsnog wordt gehoord!

sars 1582628383

Hysterie compleet: RIVM roept op verkouden Brabanders thuis te blijven