in

Zelfs centrale banken willen de euro niet meer

Zo'n acht maanden geleden is de aan een spectaculaire afdaling begonnen. Tegenover de dollar is de munt bijna 15% van haar waarde verloren. En hoewel we in het verleden nog volatiliteit in de eenheidsmunt hebben gezien is er dit keer iets fundamenteel anders: centrale bouwen hun euroreserves sterk af.

De meest recente cijfers van het tonen aan dat de hoeveelheid euro's in reserve bij centrale banken daalde met 8,1% in het derde kwartaal. Centrale banken profiteren dus niet van de lage prijzen om euro's bij te kopen. In tegendeel: in plaats van hun euro's bij te houden verkopen ze hun bestaande reserves en dragen zo bij aan een verdere daling van de munt.

Dit klinkt bijzonder verontrustend: dat zelfs centrale banken, instellingen die toch vertrouwen moeten tonen in papieren , een van de drie grote reservemunten verkopen. Wat moet de kleine spaarder dan denken?

Lees verder via Zelfs centrale banken willen de euro niet meer | Beurs.com.


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

2008, een crisis? Wacht maar tot deze zeepbel barst!

Eis verzekeraars tot inzage medisch dossier is misleidend en getuigt geen respect privacy burger