in , ,

Zorg, de onzin en werking van de bezuinigingen

Participatie,,overdracht van taken,zelfmedicatie en huismiddeltjes. De mens is verdomd inventief als het op kwaaltjes aankomt, dat weten de  verzekeraars ook en hebben de kraan al dichtgedraaid in de vergoedingen van alternatieve geneeswijzen.

Maar ook de krijgen de bezuinigingen opgelegd van de verzekeraars. Hoe maak ik de zorg duurder en ontoegankelijker. Nu hetzelfde als bij de politiekorpsen. De methode is beproefd.

Werp drempels op, zeker voor chronisch zieken ! Deze zijn duur en net als ouderen onrendabel. Daar moeten we vanaf ! Hoe ? Het toverwoord is ontmoedigen. het gedrag en beleid is er op gemaakt, hoger eigen risico, zorgmijden en vooral de arts niet bezoeken. Ze gaan vanzelf dood en dat geeft een positieve uitwerking op de statistieken van afname medicijnen en behandelingen. De methode is simpel:

  • Verhoog de .
  • Maak aanvullend verzekeren onrendabel.
  • Aanvullend verzekeren onmogelijk.
  • Overstappen naar anderen zinloos maken
  • Regels elk jaar veranderen ( declaraties)
  • Bolus pakketten in het leven roepen !

U denkt zo werkt dat niet, helaas zo werkt het wel. De zorg goedkoper ten koste van de burger. Dit gaat de staat miljarden kosten aan verloren productiviteit en uitkeringen. Maar de verzekeraars en bankwezen zal er goed bij varen. Dacht het niet, ze schieten zichzelf in de voet en ze zullen zichzelf overbodig maken. Zwarte markt en vrije markt liggen dicht bij elkaar. Verplichte verzekering ? Ja, maar we wijken dan toch uit naar Spanje of ! Althans de slimme onder ons en de overwinteraars.

Vandaag werd bekend wat de gevolgen van de eerdere bezuinigingen zijn.

De zorgverzekeraars blijken acuut de vergoeding van enige honderden geneesmiddelen te hebben stopgezet. Het gaat om ruim 400 'op maat' gemaakte medicijnen voor bijvoorbeeld kinderen of ouderen, die een aangepaste dosering of toedieningsvorm nodig hebben.

Apothekers en gebruikers van deze speciaal bereide medicijnen voelen zich „zwaar overvallen” door de op 25 februari jongstleden afgekondigde maatregel die al per 1 maart is doorgevoerd.

‘Niet op te brengen'

De Zeeuwse apotheker Serge van de Rijt uit Goes heeft de afgelopen dagen al verschillende keren ‘nee' moeten verkopen aan patiënten voor wie hij speciale medicatie bereidde. Zoals aan een 25-jarige patiënt met een prikkelbare blaas, die voor zijn dagelijks functioneren geheel afhankelik is van een speciaal beriede blaasspoeling.

Van de Rijt: ,, De kosten van dit middel – 560 euro per maand – worden niet langer vergoed door de zorgverzekeraar. Deze patiënt moet dat nu zelf gaan betalen. Dat is niet op te brengen. Met dit middel kon deze blaaspatiënt werken, zonder dit middel zal dit niet gaan. De man is ernstig gedupeerd.”

De verzekeraars oordelen dat sommige van deze middelen in feite 'ziekenhuismiddelen' zijn, zoals speciale pijnpompen (ook gebruikt in de anesthesiologie), die door patiënten thuis worden gebruikt. De apothekersorganisatie KNMP, te Zeist, noemt het „niet rationeel” dat al deze middelen nu abrupt uit de vergoeding zijn gehaald. „Bovendien brengen de zorgverzekeraars hiermee veel patiënten in problemen.”

Bron: Telegraaf.nl

Dit is nog niet alles, verzekeraars hebben zogenaamde aanvullende verzekeringen voor het hele gezin, CZ,VGZ,, allemaal een gezinspakket. Lekker goedkoop denkt de consument, maar er is een adder onder het gras. De gezinskorting geldt alleen voor 1 oudergezinnen, pa of ma dient zelf nog een extra aanvullende verzekering af te sluiten, Zomaar 25 % duurder in premie. En wat zegt VGZ om dit te vergoelijken ? “Een ouder wil graag een goedkoper pakket, de ene ouder heeft een andere zorgbehoefte !”

Onzin, zegt de consument, we kiezen voor gemak en prijsverhouding. Gezin betekend, man,vrouw met kinderen. Of de alternatieve vorm als de geslachten hetzelfde zijn. Verschil van inzicht tussen de consument en de verzekeraar.

Ook het indienen van nota's voor chronisch zieken wordt ontmoedigd, ieder jaar andere regels, de regels van het vorige jaar gelden ineens niet meer ! Je moet extra handelingen verrichten om een goede declarabele nota te krijgen, ontbreekt er een aanduiding of een code, dan geen vergoeding en U moet weer bellen wat er nu weer mis is. U betaald hem dan maar zelf om van die poespas af te zijn. Maar de communicatie tussen zorgverleners en de verzekeringen zijn ruim onvoldoende. wordt over de balk gesmeten bij de verzekeraars, de behandelaars, vaak ZZP'ers, delven het onderspit.

We zagen het ook bij de vrije artsenkeuze, de 1e kamer en voornamelijk Duivestein zag de bui hangen en stak er een stok voor. En wel in de spaken van dit inhumane kabinet van VVD en PvdA. De kerstcrisis was geboren en nog woekert deze laatste bezuiniging in het rond als een ongeneeslijk kankergezwel. Democratie en zorgplicht voor de inwoners van het land is een groot goed. Wie zijn zij die ons de rechten afnemen en plichten teruggeven ?

Zijn we tevreden, Volmondig NEE !! Maar iedereen blijft passief en geniet van het darten en de “leuke” stukjes in kranten en bladen ! Dadelijk heeft u even een kansje om een prikje uit te delen, U mag weer stemmen ! Doe het maar, laat ze merken dat de partijen die dit willen zo genivelleerd worden door onbekenden partijen en de SP, maar ga stemmen, al is het blanco !

 

Iemand die wat anders zegt, lach besmuikt en til Uw schouder op. U weet het beter die ander stemt VVD en hoopt dat U niet gaat. Kom op Stem, al is het voor de opkomst. de 1e kamer moet blijven om slechte voorstellen en graaierij te blokkeren.

Lees verder via UrubiN.

Photo by Het mooie Haagse Leven


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Moestuintje van Monsanto via Appie Heijn? Worden we om het tuintje geleid?

Na het zien van deze video laat je je telefoon een dagje thuis