in , , , ,

Zorgen over wijziging wetsvoorstel: ‘Hugo de Jonge wil ons medisch geheim afschaffen’

via twitter.com/helenesmulders

Mensen maken zich zorgen over een wetswijzigingstraject in verband met actuele ontwikkelingen op het terrein van preventief gezondheidsonderzoek. Verschillende mensen zijn in de documentatie gedoken en trekken aan de bel.

Het gaat om een ouder, lopend traject om ‘preventief gezondheidsonderzoek’ mogelijk te maken, dat plotseling wordt gekaapt om brede screening op infectieziekten erin te metselen en een grondrecht te beperken, licht hogeschooldocent Willem Sorm toe in een bericht op .

In de nota van wijziging, die in maart door staatssecretaris Blokhuis van Volksgezondheid naar de Tweede Kamer is gestuurd, valt onder meer te lezen: “Daarnaast is het bij nieuwe ziekten, zoals Covid-19, als regel zo dat er nog niet voldoende wetenschappelijk onderzoek beschikbaar is. Daardoor kan de aanvrager van een vergunning onmogelijk aantonen dat het onderzoek naar wetenschappelijke maatstaven deugdelijk is. Voor dergelijke gevallen wordt in deze nota van wijziging een voorziening getroffen.”

Wettelijke beperking van dit grondrecht

En verder: “Deze voorziening is nodig om in uitzonderlijke situaties een vergunning te verlenen ondanks dat de wetenschappelijke deugdelijkheid niet kan worden beoordeeld of aangetoond.”

Nog een opmerkelijke passage: “Als het gaat om bevolkingsonderzoek dat van rijkswege wordt aangeboden, is er na inwerkingtreding van het wetsvoorstel geen sprak meer van een vergunningplicht. De voorliggende regelgeving ziet dus niet op initiatieven vanuit de , maar wil ruimte geven voor initiatieven van andere organisaties in uitzonderlijke omstandigheden.”

Het is onduidelijk welke ‘andere organisaties’ dit zijn.

Normaal gesproken heeft iedereen recht op eerbiediging van zijn persoonlijke levenssfeer. Let op: …..

Lees verder bij de bron: Ninefornews


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
J. Onno Dekker
22 dagen geleden

Terug naar een republiek en de oranjes met onkel kalus schwab eruit lazeren.
De mindere goden zullen door een volkstribunaal levenslang krijgen met enkele
uitzonderlijke doorstraffen (die worden omgezet naar dwangarbied in china) voor rutte, de jonge en kaag. Dat is de visie van onze futuroloog.

prof von Stieglitz
19 dagen geleden

De berichten van de anarchistische cellen Doe Zelf
Normaal Onder Internationale Terreur met acroniem DOEZELNOOIT zijn hier ook heel
 duidelijk in. Het probleem dat nu speelt is het goed verzorgen van de gearresteerden in veilige detentie. Een fluwelen revolutie tegen de smeerlappen wordt steeds lastiger nu men ook al EUROGENDFOR inzet tegen de burgerbevolking. Pieter-Jaap Albersberg was daar recentelijk met Kaag en van Poelgeest en Ollongren zeer voor geporteerd. Daarnaast worden veroordeelden, verdachten geronseld, tegen strafvermindering, om als mollen en reaguurders te werken voor de deepstate, evenals omgekochte humoristen en columnisten. De bedoeling is verwarring te zaaien. De kreek en vrijland, heck, lubach, gelauff, dat soort!

De nazificatie ONS Nederland gaan we tegen met het menselijk recht aan onze kant, het kartel
moet terug waar het thuishoort: in het riool! Nederland weer schoon!

Nagekomen bericht: honderden UZI-wapens uit de LTK gehaald door ondergrondse met hulp van dissidenten binnen 41ste AV. ‘t Harde.

1,5 miljoen Nederlanders kunnen dit jaar fluiten naar vakantiegeld: ‘Ondernemers krijgen het niet bij elkaar gespaard’

Bananenrepubliek: datalek bij BuZa en gehackte WhatsApp-accounts van Kamerleden en topambtenaren