in , ,

Zorgpremie gaat deze kabinetsperiode in totaal 300 euro omhoog

De gemiddelde premie voor een zorgverzekering gaat deze kabinetsperiode in totaal met 311 omhoog. In 2021 betaalt een verzekerde gemiddeld 1601 euro per jaar. Dit jaar was dat 1290 euro.

De stijging is berekend door het Centraal Planbureau (CPB). Het CPB heeft vragen van Tweede Kamerleden over de gevolgen van het regeerakkoord beantwoord. Een van de vragen ging over de ontwikkeling van de zorgpremie.

Volgens het CPB zal die de komende vier jaar verder stijgen. Dat komt doordat de steeds meer kost. Ook speelt een rol dat VVD, , D66 en hebben afgesproken dat het eigen risico de hele kabinetsperiode wordt bevroren op 385 euro per jaar.

Ontwikkeling zorgpremie (bron: CPB)

JAARPREMIE
20131213
20141098
20151158
20161199
20171290
20181359
20191431
20201526
20211601

Voor 2018 gaat het CPB uit van een stijging van ongeveer 70 euro, naar 1359 euro. Zorgverzekeraar DSW, die traditioneel als eerste zijn premie bekendmaakte, zit daar onder met 1287 euro per jaar. De andere moeten uiterlijk 12 november hun premie bekendmaken.

In 2021, aan het einde van deze kabinetsperiode, betaalt iedereen ongeveer 133 euro per maand voor een basisverzekering, zo verwacht het CPB. Door ervoor te kiezen hun eigen risico te verhogen kunnen mensen, net als nu, de premie wel omlaag brengen.

Lees ook eens verder bij de Bron: NOS


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
frank
3 jaren geleden

De Burger betaald het meeste voor nieuwe behandelingen -die alleen de Rijken ten deel vallen. Die behandelingen staan nl. niet in de polis van de gewone burger. U gaat maar lekker zeer pijnlijk dood. Verrek maar kapitalistisch beest. Daarom stijgen de premies voor de burger

Ben Wakker
3 jaren geleden

Dit zou allemaal nog niet eens zo erg zijn als je hiervoor iets goed terug kreeg. Maar dat is niet het geval. Bij een bezoek aan de huisarts sta je binnen de kortste tijd weer buiten met een receptje met pillen die de symptomen wegnemen maar niet de oorzaak. Veel van die pillen moet je dan innemen voor de rest van je leven. Dat is geen geneeskunst. Dit is kwakzalverij: rijk worden door het verkopen van pillen. De alternatieve geneeskunst komt met behandelwijzen die erop gericht zijn de kwaal te verhelpen – en die aanpak godbetert wordt door de reguliere geneeskunst afgeschilderd als zijnde kwakzalverij.
De reguliere geneeskunst besteedt geen enkele aandacht aan het belang van voeding. Terwijl ieder weldenkend mens snapt dat voeding essentieel is. Hoe kan dat?

Hoe krijgt de pharma industrie het voor elkaar: de alternatieve behandeling wordt niet vergoed en de mensen achter deze methoden worden verketterd. Chemotherapie is een gif die weliswaar de kanker bestrijdt maar die tegeljik de goede cellen doodt. En daarvoor wordt grof geld betaald aan de reguliere pharma industrie. Minder dan 5 % van de mensen overleeft chemotherarpie meer dan twee jaar.
Dat is geen geneeskunst maar moord, diefstal en bedrog gesponsord door de overheid. Wanneer wordt de overheid wakker en worden mensen wakker en onderzoeken ze zelf de feiten.

Zon en Regen
3 jaren geleden

Ik ben benieuwd of een aantal linkse partijen die inzetten op geen eigen risico hoe dat uitpakt voor de zorgtoeslag en mensen die het krijgen. Zou zo maar kunnen dat dan de zorgtoeslag verdwijnt. Of een deel daarvan. Daar hebben de linkse partijen het niet over.

Demiurg
3 jaren geleden

De enige juiste oplossing “Inkomens afhankelijk” maken

CIA-agent berichtte in 1955 over levende Hitler

Gasindustrie stak 100 miljoen in EU-lobby