in ,

180 wetenschappers: 5G-straling zal resulteren in tragische, onherstelbare schade

Meer dan 180 wetenschappers en artsen uit 35 landen hebben de Europese Commissie in een brief gevraagd om de uitrol van uit te stellen. Dat schrijven Belgische media.

Volgens de experts leidt grotere blootstelling aan de straling die mobieltjes uitzenden tot en onvruchtbaarheid.

“Wij zijn bezorgd dat grotere blootstelling aan 5G-straling zal resulteren in tragische, onherstelbare schade,” zei oncoloog Lennart Hardell van de Universiteit van Örebro in .

Schadelijke gevolgen

Hij merkte op dat uit wetenschappelijke studies is gebleken dat draadloze producten schadelijke gevolgen hebben voor onze gezondheid.

Een studie uit 2015 door het Amerikaanse National Toxicology Program toonde bijvoorbeeld aan dat bij dieren die werden blootgesteld aan gsm-straling vaker hersentumoren en hartafwijkingen vastgesteld werden.

Om het 5G-netwerk uit te kunnen rollen moeten meer gsm-masten in stedelijke gebieden worden gebouwd.

Beïnvloed

Op deze manier kan haast niemand nog ontsnappen aan de schadelijke gevolgen van de straling, aldus de groep wetenschappers en dokters.

Uit onderzoek is ook gebleken dat de telecomindustrie studies over de impact van straling in het verleden vaak heeft beïnvloed.

Onafhankelijk onderzoek

Om die reden pleit de groep voor een onafhankelijk onderzoek naar de gevolgen van 5G-straling.

De wetenschappers willen dat de Europese Commissie de uitrol uitstelt tot zo’n onafhankelijk onderzoek is afgerond.

[HLNDe Morgen]

Lees verder bij de Bron: worldunity.me


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
willem
3 jaren geleden

Hersenstam kanker, tumoren – dementie- naast reeds bestaande socioale zelf-uitsluiting

Tokko
3 jaren geleden

Als je het rapport leest (in ieder geval de conclusies) wat hier boven genoemd wordt, blijkt, dat een zeer kleine toename in het voorkomen van bepaalde tumors het resultaat zou kunnen zijn van blootstelling aan GSM straling, bij ratten. Die dan wel vanaf de verwekking (dus al in de baarmoeder) tot aan hun dood aan deze radiostraling zijn blootgesteld.
5G straling is niet sterker dan 4G straling, alleen de frequentie is hoger en de cells (gebiedjes bestreken door de zendermast) zijn veel kleiner, omdat hogere frequenties minder ver dragen.
Veel mensen zijn makkelijk bang te maken omdat ze geen flauw benul hebben van de natuurkundige begrippen rond radiostraling, de energie die daarbij gebruikt wordt en de mogelijke gevolgen.
Wetenschappers proberen die dingen te begrijpen en de eventuele risico’s in kaart te brengen. Alle menselijk handelen, alle techniek, het brengt nu eenmaal enig risico met zich mee.
Over het geheel geldt echter dat wetenschap en technologie er voor hebben gezorgd dat we momenteel veel langer leven, veel meer welvaart hebben en gezonder zijn dan in vroeger tijden.

Als we alle risico’s die technologie met zich meebrengt willen vermijden, moeten we compleet ophouden met het gebruiken van olie (dus ook niet vliegen en autorijden), electriciteit, houtvuren enz. enz.
Dus terug naar het stenen tijdperk.
Nou ja, als de moslims hun zin krijgen zijn we straks al een heel eind op weg naar leven zoals in de oudheid… Dan is het nog maar een klein stukje, van de 7e eeuw naar de tijd van vóór de Flintstones…

Antwoord aan  Tokko
3 jaren geleden

Genoeg kan ook genoeg zijn de Aarde lijd er ook onder
Er word niet gezegd terug maar minder voor uit

Antwoord aan  Tokko
3 jaren geleden

Gelukkig er zijn hier ook nog weldenkende mensen.

Tokko
3 jaren geleden

In sommige dingen zouden we wel degelijk terug moeten. Energieverbruik, in feite verspilling zou best een stuk minder kunnen zonder daadwerkelijk comfort in te leveren.
Geen olie meer kopen, dan kijken de Arabieren lelijk op hun neus omdat ze dan ook moeten gaan werken voor de kost…

Ik ben ook helemaal niet vóór het invoeren van 5G, ik gebruik zelf heel weinig data en vond 3G al heel aardig om af en toe even wat op te zoeken. Dat voortdurende appen en berichtjes met foto’s rondsturen is volgens mij tamelijk kinderachtig en overbodig.
Internet heeft heel veel leuke dingen mogelijk gemaakt, ik heb er zelf veel plezier van, maar wat zo jammer is, is dat iedereen die, niet gehinderd door enige kennis, maar wat roept met een klein beetje verdraaien van bijv. een rapport een heleboel mensen allerlei onzin wijs kan maken.

Geloof niet meteen alles wat je ziet op Internet, kijk waar het vandaan komt, zoek uit wat de bron is en of het ergens bevestigd wordt uit een andere bron.

Formatie, duurdere boodschappen in zicht door verhoging btw

Economische groei blijkt nieuwe zeepbel