in

54 Organisaties verzoeken sluiting subsidieloket wind op land ter voorkoming van megaclaims tegen de Staat

50e7dd404d56b10ff3d8992cc52036761d39c3e45551774d73297ad693 640 windmolen geld

54 Organisaties hebben minister Wiebes het verzoek gestuurd om het subsidieloket voor wind op land per 24 november a.s. gesloten te houden. “Uitspraken van het Europees Hof betekenen, dat verleende en te verlenen vergunningen voor windturbines in Nederland niet mogen worden gebruikt.

Het openstellen van het loket zal daarom niet leiden tot de bouw en exploitatie van windturbineparken, maar tot schadeclaims van mogelijk honderden miljoenen euro’s tegen de Staat”, zegt ir. Kees Pieters van NederWind, coördinator van dit verzoek.

In Wallonië is de bouw van windturbines al stil komen te liggen doordat de milieu- en veiligheidsregels niet voldeden aan de eisen van het Europees Hof. Recentelijk heeft het Hof dit bevestigd voor Vlaanderen met de opmerking, dat regionale en nationale overheden daar niet van af mogen wijken. Dat geldt dus ook voor Nederland.

De Raad van State heeft tot nu toe krampachtig deze Europese regelgeving proberen te omzeilen. “Zij kan dit echter niet langer volhouden zonder de schijn van vooringenomenheid te wekken”, aldus Pieters. “Vroeg of laat is toepassing van het Europees recht onvermijdelijk. Opening van het subsidieloket is daarom financieel roekeloos en getuigt van onbehoorlijk bestuur”.

De Tweede en Eerste Kamer hebben een kopie van de brief ontvangen met het verzoek er op toe te zien dat het subsidieloket voor wind op land inderdaad gesloten blijft.

Van de 54 organisaties, die de brief hebben ondertekend, opereren sommige landelijk en de meeste regionaal in alle delen van Nederland. Zij zetten zich in voor een natuurlijk en open landschap, alsook voor de gezondheid en het welzijn van burgers.

De volgende organisaties hebben de brief ondertekend:

Lees verder bij de bron: Climategate Klimaat

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
hand 3685829 960 720

Cashloze samenleving bijna een feit: digitale controlestaat is geboren

marcrutte

Weer meer Nederlanders in de bijstand, vooral stijging onder jongeren