in ,

Kunnen we asjeblieft kappen met die massale bomenkap?!

ESvzshGXsAAcc9N
Twitter @BomenAchterhoek

Het begint nu wel heel erg op te vallen dat er op belachelijke schaal bomen gekapt worden. Er vindt een enorme kaalslag plaats in onze bossen. Bos verdwijnt om ruimte te geven aan heide. Lanen met prachtige bomen die verdwijnen.

Wat ook de agenda achter de massale bomenkap mag zijn, het wordt tijd om daar mee te kappen!

Een overzicht van recente bomenkap

https://twitter.com/Data79E/status/1235603416866590722

De smoesjes

Men verzint allerlei redenen waarom er bos moet verdwijnen. Bijvoorbeeld om plaats te maken voor andere soorten natuur, zoals heide of stuifzand. Het is ingegeven door Europese klimaatdoelstellingen. In de wet natuurbescherming staat dat elke boom die gekapt wordt gecompenseerd moet worden, maar dat geldt niet wanneer bos gekapt wordt voor andere natuur. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit bleek al dat het bosareaal tussen 2013 en 2017 met 5400 hectare is afgenomen. [1]

Het klimaatbeleid is gebaseerd op verdienmodellen en met levende bomen verdient men niets. Dus zijn ze goed om de biomassacentrales te laten branden. Dat levert niet alleen veel geld op, maar de Europese klimaatdoelstellingen schrijft eveneens voor dat we naar andere energievormen moeten, ook als deze in wezen slechter zijn voor de natuur, het milieu en de . Dus worden we niet alleen opgescheept met windmolens en zonnepanelen die slecht zijn voor flora en fauna, maar worden er ook massaal bomen gekapt.

Of men stelt dat bomen plotseling onveilig zouden zijn [2]:

De argumentatie

Ondertussen probeert Staatsbosbeheer om met onderstaand filmpje bezorgde mensen gerust te stellen. Maar gaat dit nog wel overtuigen nu de massale houtkap wel heel erg begint op te vallen? Het klinkt aantrekkelijk: “aanplanten van nieuw bos en jonge bomen nemen meer CO2 op”, maar hoeveel jaar duurt het voordat een boom volgroeid is? Bovendien, wanneer je rigoureus bomen kapt in een bestaand bosgebied, wordt eveneens het hele ecosysteem van de bodem vernield.

De biocentrale moet branden

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer komen dan ook steeds meer onder vuur te liggen. Hoeveel mooie redenen ze ook verzinnen om op deze belachelijke schaal te blijven kappen, het wordt steeds duidelijker dat er ook andere belangen achter de bomenkap zitten. Hout voor de biomassacentrale is een leuk verdienmodel nu de subsidiekraan aan deze organisaties grotendeels is dichtgedraaid.

Biomassa heeft onterecht een groen imago. De verbranding zou een CO2-neutraal proces zijn omdat bij het stoken van houtsnippers geen extra CO2 vrijkomt. Volgens wetenschappers is biomassa echter helemaal niet duurzaam en stoot in werkelijkheid meer CO2 uit. Bovendien duurt het jaren voordat geplante bomen volwassen zijn. Zo adviseerde de stikstof-commissie onder leiding van Johan Remkes het eind vorig jaar al om te stoppen met subsidies voor het bijstoken van biomassa. [3]

Er is op dit moment in niet eens voldoende hout. Veel hout komt uit de . Momenteel wordt alleen al vanuit de Amerikaanse staat North Carolina 3 miljoen ton hout naar Europa vervoerd, om deze industrie van brandstof te voorzien. Dat zijn miljoenen bomen

“Het Nederlandse houtige biomassa potentieel (exclusief haardhout) uit bestaande houtopstanden in bos, natuur en landschap en de bebouwde omgeving, wordt op basis van deze studie ingeschat op 784 kton ds” (…) “In het scenario waarbij bio- uit, en biobased toepassingen van, lokale houtige biomassa sterk worden bevorderd, stijgt de vraag naar 1.189 kton ds in 2050. Dit is een verviervoudiging van de vraag ten opzichte van de situatie in 2016.”

RVO [4]

Toch wordt biomassa gezien als oplossing en goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Is vernietiging van bos duurzame oplossing? Voor Nederland geldt dat biomassa verantwoordelijk is voor bijna 61 procent van alle duurzame energie die in ons land wordt geproduceerd. Het kabinet wil voor de komende twintig jaar 14 miljard aan subsidies uittrekken om te kunnen investeren in energie uit biomassa. Er moet dus nog een andere agenda aan ten grondslag liggen.

De werkelijke reden: Agenda 21

Ondertussen kapt men bomen terwijl men claimt dat er teveel aan CO2 is. Dat terwijl men wél lege vliegtuigen laat vliegen om de vliegrechten te behouden. [5] Het is niet logisch. Sterker nog, de massale bomenkap is krankzinnig! Met dit beleid wordt een niet-bestaand zogenaamd probleem — een te hoge CO2-waarde — vanzelf een self fulfilling prophecy.

In Nederland zijn vooralsnog meer plannen voor de kap dan voor de aanplant van bomen. Dat bleek eerder dit jaar uit ons onderzoek naar bomenkap. Op dit moment liggen er plannen voor de kap van 1231 hectare tegenover 304 hectare aan nieuw bos. Dat blijkt uit cijfers die we opvroegen bij de provincies.

DE MONITOR [1]

In eerdere artikelen schreef ik al over het belang voor de 5G-technologie om bomen te kappen. Het is onderdeel van de Agenda 21, de VN agenda voor de 21e eeuw. Dat is de implementatie van een wereldwijde controlemaatschappij, met (boomloze) smart cities, digitale surveillance, controle op energie, productie, consumptie en een volledig verlies van vrijheden. Het wordt verpakt met “de groene aanpak”, als klimaatmaatregelen, het redden van de natuur. Terwijl we zien dat er precies het tegenovergestelde gebeurd.

Rechtszaken tegen deze vorm van ecocide

Mensen moeten in verzet komen tegen de bomenkap; het is één van de grootste misdaden gepleegd door de mens op de natuur. Bomen zijn onze filters, bieden ons zuurstof. Zonder bomen is er geen leven. Het klimaatbeleid is slecht voor de natuur en nog slechter voor de mens. Het is een paard van Troje om draconische regels in te voeren. De eerste rechtszaak om biomassa uit bomen als klimaatmaatregel te verwijderen uit de EU-hernieuwbare energierichtlijn is reeds begonnen. [6]

Bronnen en voetnoten

……

 

Lees verder bij de bron: Ella Ster* | bron: ellaster.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5720587278 9b2ae46c40 closed

Schoolleiders willen dat alle scholen dichtgaan!

alleen pinnen e1485206249929

War on Cash fail: Pinstoring in het hele land