in ,

Kunnen we asjeblieft kappen met die massale bomenkap?!

Twitter @BomenAchterhoek

Het begint nu wel heel erg op te vallen dat er op belachelijke schaal bomen gekapt worden. Er vindt een enorme kaalslag plaats in onze bossen. Bos verdwijnt om ruimte te geven aan heide. Lanen met prachtige bomen die verdwijnen.

Wat ook de agenda achter de massale mag zijn, het wordt tijd om daar mee te kappen!

Een overzicht van recente bomenkap

De smoesjes

Men verzint allerlei redenen waarom er bos moet verdwijnen. Bijvoorbeeld om plaats te maken voor andere soorten natuur, zoals heide of stuifzand. Het is ingegeven door Europese klimaatdoelstellingen. In de natuurbescherming staat dat elke boom die gekapt wordt gecompenseerd moet worden, maar dat geldt niet wanneer bos gekapt wordt voor andere natuur. Uit onderzoek van de Wageningen Universiteit bleek al dat het bosareaal tussen 2013 en 2017 met 5400 hectare is afgenomen. [1]

Het klimaatbeleid is gebaseerd op verdienmodellen en met levende bomen verdient men niets. Dus zijn ze goed om de biomassacentrales te laten branden. Dat levert niet alleen veel geld op, maar de Europese klimaatdoelstellingen schrijft eveneens voor dat we naar andere energievormen moeten, ook als deze in wezen slechter zijn voor de natuur, het milieu en de gezondheid. Dus worden we niet alleen opgescheept met windmolens en zonnepanelen die slecht zijn voor flora en fauna, maar worden er ook massaal bomen gekapt.

Of men stelt dat bomen plotseling onveilig zouden zijn [2]:

De argumentatie

Ondertussen probeert Staatsbosbeheer om met onderstaand filmpje bezorgde mensen gerust te stellen. Maar gaat dit nog wel overtuigen nu de massale houtkap wel heel erg begint op te vallen? Het klinkt aantrekkelijk: “aanplanten van nieuw bos en jonge bomen nemen meer CO2 op”, maar hoeveel jaar duurt het voordat een boom volgroeid is? Bovendien, wanneer je rigoureus bomen kapt in een bestaand bosgebied, wordt eveneens het hele ecosysteem van de bodem vernield.

De biocentrale moet branden

Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer komen dan ook steeds meer onder vuur te liggen. Hoeveel mooie redenen ze ook verzinnen om op deze belachelijke schaal te blijven kappen, het wordt steeds duidelijker dat er ook andere belangen achter de bomenkap zitten. Hout voor de biomassacentrale is een leuk verdienmodel nu de subsidiekraan aan deze organisaties grotendeels is dichtgedraaid.

Biomassa heeft onterecht een groen imago. De verbranding zou een CO2-neutraal proces zijn omdat bij het stoken van houtsnippers geen extra CO2 vrijkomt. Volgens wetenschappers is biomassa echter helemaal niet duurzaam en stoot in werkelijkheid meer CO2 uit. Bovendien duurt het jaren voordat geplante bomen volwassen zijn. Zo adviseerde de stikstof-commissie onder leiding van Johan Remkes het kabinet eind vorig jaar al om te stoppen met subsidies voor het bijstoken van biomassa. [3]

Er is op dit moment in Nederland niet eens voldoende hout. Veel hout komt uit de Verenigde Staten. Momenteel wordt alleen al vanuit de Amerikaanse staat North Carolina 3 miljoen ton hout naar Europa vervoerd, om deze van brandstof te voorzien. Dat zijn miljoenen bomen

“Het Nederlandse houtige biomassa potentieel (exclusief haardhout) uit bestaande houtopstanden in bos, natuur en landschap en de bebouwde omgeving, wordt op basis van deze studie ingeschat op 784 kton ds” (…) “In het scenario waarbij bio- uit, en biobased toepassingen van, lokale houtige biomassa sterk worden bevorderd, stijgt de vraag naar 1.189 kton ds in 2050. Dit is een verviervoudiging van de vraag ten opzichte van de situatie in 2016.”

RVO [4]

Toch wordt biomassa gezien als oplossing en goed alternatief voor fossiele brandstoffen. Is vernietiging van bos duurzame oplossing? Voor Nederland geldt dat biomassa verantwoordelijk is voor bijna 61 procent van alle duurzame energie die in ons land wordt geproduceerd. Het kabinet wil voor de komende twintig jaar 14 miljard aan subsidies uittrekken om te kunnen investeren in energie uit biomassa. Er moet dus nog een andere agenda aan ten grondslag liggen.

De werkelijke reden: Agenda 21

Ondertussen kapt men bomen terwijl men claimt dat er teveel aan CO2 is. Dat terwijl men wél lege vliegtuigen laat vliegen om de vliegrechten te behouden. [5] Het is niet logisch. Sterker nog, de massale bomenkap is krankzinnig! Met dit beleid wordt een niet-bestaand zogenaamd probleem — een te hoge CO2-waarde — vanzelf een self fulfilling prophecy.

In Nederland zijn vooralsnog meer plannen voor de kap dan voor de aanplant van bomen. Dat bleek eerder dit jaar uit ons onderzoek naar bomenkap. Op dit moment liggen er plannen voor de kap van 1231 hectare tegenover 304 hectare aan nieuw bos. Dat blijkt uit cijfers die we opvroegen bij de provincies.

DE MONITOR [1]

In eerdere artikelen schreef ik al over het belang voor de 5G- om bomen te kappen. Het is onderdeel van de Agenda 21, de VN agenda voor de 21e eeuw. Dat is de implementatie van een wereldwijde controlemaatschappij, met (boomloze) smart cities, digitale surveillance, controle op energie, productie, consumptie en een volledig verlies van vrijheden. Het wordt verpakt met “de groene aanpak”, als klimaatmaatregelen, het redden van de natuur. Terwijl we zien dat er precies het tegenovergestelde gebeurd.

Rechtszaken tegen deze vorm van ecocide

Mensen moeten in verzet komen tegen de bomenkap; het is één van de grootste misdaden gepleegd door de mens op de natuur. Bomen zijn onze filters, bieden ons zuurstof. Zonder bomen is er geen leven. Het klimaatbeleid is slecht voor de natuur en nog slechter voor de mens. Het is een paard van Troje om draconische regels in te voeren. De eerste rechtszaak om biomassa uit bomen als klimaatmaatregel te verwijderen uit de EU-hernieuwbare energierichtlijn is reeds begonnen. [6]

Bronnen en voetnoten

……

 

Lees verder bij de bron: Ella Ster* | bron: ellaster.nl


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Wilma
1 jaar geleden

Ze maken ons willens en wetens kapot en komen dan met smoesjes die geen steek houden. We hebben bomen nodig om te kunnen leven. Is dat soms hun bedoeling? Genocide van de bevolking? NEXIT en al die satanistische massamoordenaars van de regering oppakken en vastzetten.

1 jaar geleden

Klimaatbeleid = klassenstrijd. Nu niet van onderdrukten tegen hun uitbuiters maar van een nieuwe elite die, vrezend voor toekomstige tekorten aan energie en grondstoffen, die voor zichzelf wil reserveren. De middenklasse moet onderdrukt worden. Hoe schep je zo’n onderklasse? Door hun energie af te knijpen. Nu zijn opeens zonnepanelen en windmolens wel rationele keuzes want daarmee kan je nooit voor iedereen energie leveren. Daarom mag kernenergie niet, want daarmee is wel genoeg power voor iedereen te leveren. Het gaat niet om klimaat of natuur maar om onderdrukking.

NL=EU=NWO=Rothschild CS=ZIONIST=1984=NEVER !!!
1 jaar geleden

Laten we maar beginnen met het belangrijkste feit te noemen waardoor meer begrijpelijk wordt wat er in Nederland en in veel Europese landen aan de hand is. En dat is dat de partijen achter de schermen in Nederland een samenzwering voeren tegen de burgers van dit land. Delen van de regering zijn aanhanger van die niet democratische Nieuwe wereld Orde.
Rutte is hun trekpop in Nederland, Merkel in Duitsland en Macron in Frankrijk …

Precies hetzelfde is gaande in de andere Europese landen …. wat wel aangeeft dat we te maken met een samenzwering op gigantische schaal die nog nooit op deze schaal in de geschiedenis heeft plaats gevonden..
Het centrum van Nieuwe Wereld Orde is de EU waar de ECB (Rothschild banken) en multinationals de dienst uit maken.

Mensen die de politiek in Nederland volgen en die het wanbeleid volgen dat wordt gevoerd en die het nieuws op deze site volgen, zullen totaal niet verbaasd zijn over dat gegeven.
Nederland is zelfs gidsland in die Nieuwe Wereld Orde.

Het feit dat overal bomen worden gekapt heeft niets met hout te maken of CO2, maar alles met het uitrollen van 5G dat nog steeds onverminderd doorgaat. Ondanks dat er veel bezwaren van burgers zijn omdat 5G electromagnetische straling schadelijk is voor mensen. 4G staling zoals dat nu gebruikt wordt is al gevaarlijk, maar 5G is honderden malen meer gevaarlijk.
Toch heeft de NLse overheid er niets aan gedaan om het uitrollen van 5G tegen te houden. integendeel.

5G staat voor een zeer hoog frequent signaal dat zorgt voor veel en veel sneller computer verbindingen en voor veel en veel meer data verkeer. 5G is de basis voor de Nieuwe Wereld Orde zodat alles, alles letterlijk wordt gecontroleerd en opgeslagen. De Nieuwe Wereld Orde wil naar een transhumane samenleving die volledig draait om de computer met de mens als slaaf in dat systeem. Vergelijk het maar met de Borg in StarTrek.

Een gedeelte van dat signaal wordt per glaskabel gestuurd, maar er bestaat ook een draadloze versie en die wordt verstuurd via 5G antenne’s zodat mensen via hun mobiel veel en veel meer kunnen ontvangen, maar omgekeerd kunnen er ook veel meer gegevens (zoals van overal opgestelde camera’s, auto’s) en noem maar op kan worden verstuurd naar een alles ziende en alles registrerende overheid.

Mensen die de zendmasten niet hebben gezien hebben moeten buiten om zich heen kijken en zien hoe plotseling overal zendmasten verschijnen met boven in de mast allerlei rechthoekige langwerpige kasten die in een bepaalde richting wijzen.
Punt is dat draadloos verkeer via 5G antennes direct gericht moet zijn op de volgende antenne. 5G vraagt om een zeer hoog frequente electro magnetische golf die gebundeld is en waar antenne’s een directe straal naar een volgende ontvanger kunnen sturen. Vergelijk het maar met een laser straal. Daar mag geen onderbreking zijn. Ook niet tijdelijk door een tak die het signaal tijdelijk onderbreekt
In Nederland zullen zo’n 10000 zendmasten opgesteld worden …..dus het is uitgesloten als U zo’n zendmast niet kunt vinden …

5G electromagnetische straling kan worden vergeleken met de magnetron oven waar ook gebruik wordt gemaakt van hoog frequente straling …. Dergelijke straling is niet zeer gevaarlijk voor mensen en zo’n gerichte straal mag daarom niet op mensen gericht worden …

Het vreemde feit doet zich voor dat de Chinese fabrikant Huwei het systeem heeft ontwikkeld maar dat datzelfde bedrijf zegt dat zij zich niet bemoeid heeft met de impact op het leven van mensen en dier. Maar bij verder zoeken blijken er totaal geen veiligheidsstudies te zijn waarin de veiligheid van 5G grondig is onderzocht. Alle bedrijven en instanties hullen zich in absoluut stilzwijgen.
Het gerucht gaat dat in Wuhan veel mensen door het CV dodelijk zijn getroffen omdat behalve het virus er ook tegelijk eenhoog frequent 5G signaal aanwezig was ….

Als dat alles U als krankzinnig voorkomt dan heeft U volledig gelijk.
Voor als U dan nog niet weet: wij leven op dit moment in wat niet anders is dan oorlogs tijd. Alleen wordt dit keer de strijd ondergronds gevoerd ….

Ik raad dan ook aan Uw Gemeente aan te schrijven of te bellen en/of kritische vragen te stellen aan de politieke partijen.

Het is al vaker gezegd: het is tijd dat mensen wakker worden en in actie komen …..
De Nieuwe Wereld Orde mag er niet komen.

Rvbsr1
1 jaar geleden

Kunnen we die biocentrales niet onklaar maken, het is gewoon een grof schandaal wat deze regering doet en staatsbosbeheer en ivn etc. Leugens vertellen en straks kunnen wij de rekening betalen. Bedankt Rutte met je zooitje.

F.D.
1 jaar geleden

Die mongole Wiebes heeft bepaald, dat er 26 biomassacentrales op hout en afval moeten komen. Dat brandt allemaal op kostbare bomen uit ons land , ën uit de Baltische oerbossen, Polen , en Canada en Noord-Amerika. En voornamelijk om die Amsterdammers warm te houden (diemen).Zoek een hoge, dooie boom, en hang de vent daaraan op. Zorg eerst wel, dat hij die arme Groningers hun schade geheel heeft vergoed ! En rap een beetje !! Nederland is een crimineel klereland geworden. Wie houdt ze tegen?

Van peet
1 jaar geleden

Als ze in de Ardennen gaan kappen, moet ik helaas maar naar de Cevennen of zo verhuizen. Ben niet zo’n kaal en platland liefhebber. Zelfs Spanje heeft hier en daar grote bossen. Maar hier in Nederland begint alles een beetje vervelend te worden. Ook bij mij in de buurt verdachte bomenkap. En er stond al niet veel..

Paul Cohn
1 jaar geleden

de hoogste belasting van het openbare net in Nederland de afgelopen 12 maanden was 17.818 MW
http://www.tennet.eu/nl/elektriciteitsmarkt/data-dashboard/belasting/

Naar bed, naar bed, zei Duimelot
Eerst nog wat eten, zei Likkepot
Waar zal ik het halen? zei Langejan…

Daar komen elektrische auto’s en warmtepompen nog bij!
Drie nieuwe kerncenrales dan maar?

Schoolleiders willen dat alle scholen dichtgaan!

War on Cash fail: Pinstoring in het hele land