in ,

ABN Amro: middenklasse met uitsterven bedreigd

13263710075 aa7d575dae middenklasse1

De middenklasse wordt kleiner, en dat kan ingrijpende maatschappelijke gevolgen hebben. Daarvoor waarschuwden de economen van ABN Amro op Prinsjesdag.

Volgens de bank staat het aantal gemiddeld betaalde banen onder druk, terwijl er in veel landen wel goed- en slechtbetaalde banen bijkomen. Dat geldt ook voor Nederland, een land waar volgens ABN Amro de afgelopen twintig jaar geen grote middenklasse heeft bestaan. De analisten wijten dat aan offshoring, het verdwijnen van banen naar het buitenland, en automatisering.

Populistisch

ABN Amro waarschuwt voor de grote gevolgen die het verdwijnen van een grote middenklasse: polarisatie, onderling onbegrip, en minder vertrouwen jegens de overheid. “De middenklasser die merkt dat economische vooruitgang niet lagner vanzelfsprekend is, voelt zich al gauw tot populistische partijen aangetrokken. Het vormen van regeringen verloopt daardoor steeds grilliger”, concluderen de economen.

via Telegraaf.nl.

Foto via Imaginary Museum Projects: News Tableaus cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Grafiek Eigen Risico Ontwikkeling1

Grafiekje zorgkosten: Eigen risico sinds invoering meer dan verdubbeld

5087085391 25e54b92f1 stapel geld1

Cynisch: Terwijl de wereld kreunt onder groeiende ongelijkheid, recordaantal miljardairs in de wereld, meeste zijn europeanen