in

ALS-baas deed 2x een greep in de kas, laatste greep bij ander goed doel om zijn eerste greep terug te betalen

15038945225 a24fdacb7d Ice Bucket Challenge1

Eric Nolet, de directeur van stichting ALS die ontslagen werd omdat hij 92.000 euro zou hebben verduisterd, heeft dit geld terugbetaald door een graai te doen in de kas van een ander goed doel. Ruim honderdduizend euro ontvreemdde hij van de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek.

Dat zegt de secretaris van de Haagse vriendenstichting, Herman Masthoff. Nolet werd eerder dit jaar ontslagen als directeur van spierstichting ALS. Volgens de raad van toezicht heeft hij bijna een ton uit de kas ontvreemd. Gelijktijdig was Nolet actief bij de stichting Vrienden van de Rudolf Steiner Kliniek als penningmeester, en volgens stichtingssecretaris Masthoff heeft Nolet daar „een ruime ton” op zijn eigen rekening bijgeschreven. Nolet bekent, na aanvankelijk te hebben ontkend, dat hij tijdens zijn directeurschap bij ALS in de financiële problemen terecht is gekomen.

„Als oplossing daarvoor heb ik middelen van de stichting aangewend. Ik vond dat zelf ook kwalijk en ben daarom teruggetreden. Vervolgens heb ik geld geleend van de Rudolf Steiner Kliniek om de schuld bij ALS terug te betalen. Ik vind dat geen verduistering. Met de Steiner Kliniek wordt een financiële regeling getroffen.”

Juridische stappen

De vriendenstichting ontkent zijn versie en overweegt, evenals de Stichting ALS, juridische stappen tegen Nolet.

Lees verder via Telegraaf.nl.

 

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
12812535024 11e311d77a frans timmermans1

Woede van het volk om onjuiste opmerking Timmermans over zuurstofmasker MH17, ineens bijval van het OM

8321447778 ed796fd6ea opsporing1

‘Overheid en NPO eisen dat Opsporing Verzocht minder Marokkanen laat zien’, gaat kort programma worden dan