in

Ambassadeur: Gaat veel beter met Afrika dan bekend, stuur migranten terug

Afrika2x

Volgens Dominik Langenbacher (foto), de voormalige Zwitserse ambassadeur in Somalië, Ethiopië en Ivoorkust en tegenwoordig migratie-expert, gaat het veel beter met Afrika dan door de politiek en media wordt geschetst. De reden dat enorme aantallen Afrikanen dan toch hun biezen pakken om naar Europa te gaan? ‘Omdat ze hier niet hoeven werken en van sociale uitkeringen kunnen leven.’ Europese miljardenhulp gaat daar naar zijn overtuiging niets aan veranderen, omdat de mentaliteit van de Afrikanen ‘nu eenmaal zo is’. Als we ons werelddeel niet willen laten overspoelen door tientallen miljoenen sociale ‘toeristen’, kan er maar één ding worden gedaan: de meeste migranten geen vluchtelingenstatus geven, maar terugsturen – óf hen hier verplicht aan het werk zetten.

Eerder deze maand veegde een andere erkende Afrika expert, de Italiaanse professor Ana Bono, het beeld van de arme, zielige en hongerige Afrikaan die op de vlucht is voor oorlog al compleet van tafel. Bono wees erop dat de gemiddelde ‘bootvluchteling’ die door Europese ‘hulp’organisaties wordt opgehaald doorgaans duizenden euro’s heeft kunnen betalen aan mensensmokkelaars, en meestal een normaal leven met onderdak en voedsel achterlaat. De weinige échte vluchtelingen lukt het volgens haar niet om naar Europa te komen, en blijven achter.

Afrika is de laatste 10 jaar volop in ontwikkeling, stelt ook Langenbacher. De armoedegrens is gestegen van $1 naar $2 per dag, en landen zoals Botswana, Ghana en zelfs Somalië, waar de burgeroorlog is beëindigd, zijn aan het opbloeien. ‘Maar over die voorbeelden hoor je niemand,’ bekritiseert de voormalige ambassadeur de berichtgeving in Europa.

‘Ook Somaliërs kun je vandaag al terugsturen’

De reden dat zoveel Afrikanen hun opbloeiende landen dan toch verlaten en naar Europa gaan, komt omdat het immigratiebeleid in onze landen niet is aangepast aan de huidige situatie in Afrika. ‘De mensen uit meeste Afrikaanse landen hebben geen recht op de vluchtelingenstatus. Ook voor Somaliërs zou het op zijn plaats zijn om de situatie te controleren. Naar mijn mening kunnen we de nieuwkomers vandaag terugsturen.’

‘Afrikanen komen hier voor onze uitkeringen’

De Afrikaanse migranten komen niet naar Europa omdat ze vluchten voor oorlog of om hier te komen werken, zo stelt Langenbacher, maar om onze royale sociale uitkeringen. Daarnaast weten bijvoorbeeld Ethiopiërs en Somaliërs dat ze toch niet worden teruggestuurd. ‘Wij schatten de Afrikanen vaak verkeerd in. Ze hebben een overlevingsstrategie en zijn zeer creatief.’

De migratie expert wijst erop dat Afrikanen over het algemeen ‘opportunisten’ zijn, die het gaan ophalen van sociale uitkeringen in een ander land ‘noch als profiteren, noch als klaplopen’ zien. ‘Want als de (Europese) omgeving zo lief is en je iets geeft, dan kun je het gewoon pakken,’ verklaart hij de mentaliteit van de doorsnee Afrikaan.

‘Verstrekken van miljardenhulp werkt niet’

Het verstrekken van miljardenhulp ter plekke, zoals ook het nieuwe kabinet Rutte III wil doen, gaat niet werken en zal de Afrikanen er niet van weerhouden toch hun koffers te pakken en naar Europa te gaan. De enige reden is dat Europa hen op een makkelijke wijze een beter leven geeft. Zelfs muren en opvangcentra zal hen niet stoppen, zo stelt Langenbacher. ‘De mens vindt altijd een weg, die is zo flexibel als water.’

Overigens werkt zo’n grensmuur in bijvoorbeeld Hongarije wèl heel goed, en deed ook de beruchte Muur tussen Oost en West uitstekend zijn werk. Daar kwam nauwelijks iemand doorheen.

‘Repressie enige dat werkt’

Het enige dat Afrikaanse migranten kan tegenhouden zijn repressieve maatregelen. De Zwitser vindt dat we Afrikaanse migranten die hier toch willen komen verplicht aan het werk moeten zetten. Het uitkeringstoerisme zal daardoor stoppen. Verder moet de ontwikkelingshulp aan Afrika consequent worden beëindigd zodra blijkt dat een overheid het geld in eigen zak steekt, zoals tientallen jaren lang massaal is gebeurd.

Zwitserland heeft dat al in de jaren ’90 gedaan, toen bij een hotelvakschoolproject in Kenia corruptie werd geconstateerd. De complete ontwikkelingshulp aan het land werd daarop 3 jaar lang  van € 16 miljoen naar praktisch nul teruggeschroefd.

‘Hongersnoden zelf veroorzaakt, Afrika kan zichzelf prima voeden’

Ook de hongersnoden in Afrika zijn -op enkele uitzonderingen in crisisgebieden na- zelf veroorzaakt, vervolgt de ex ambassadeur. ‘In ontwikkelingslanden proberen de regeringen vaak om zich via de boeren te verrijken. Daardoor is er voor landbouwers geen prikkel om meer te produceren dan ze voor zichzelf nodig hebben. Dat leidt in slechte tijden tot nood.’

Afrika kan zich dan ook prima zelf voeden. Alleen al het Jubbadal in Somalië zou de hele Hoorn van Afrika van voedsel kunnen voorzien. ‘Het moet alleen op de juiste manier worden bewerkt.’ De boeren weten dat al, die gebruiken apps waarmee ze kunnen zien wanneer het gaat regenen, en wanneer ze de beste prijs voor hun oogst kunnen krijgen.

Kortom: de massa immigratiegolf die Europa overspoelt is én niet onomkeerbaar, én niet nodig. Wederom blijkt dat deze massale immigratie en de daaraan gekoppelde islamisering, criminalisering en forse verarming van onze samenleving een puur ideologische en politieke keuze is.

Lees ook eens verder bij de Bron: time2wakeup.me

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
dstsklx p8s

Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’

merkel hates

Duitsland is een GMBH en geen souvereine staat