in ,

Amerikaans lab blundert met antrax-bacterie

15347970367 4b00799b40 miltvuur

Een laboratorium van het Amerikaanse leger heeft per ongeluk het gevaarlijke antrax (of miltvuur) naar privélaboratoria gestuurd. Het Amerikaanse ministerie van zei gisteren dat niemand ziek is geworden van de dodelijke bacterie, maar volgens een anonieme ambtenaar worden vier medewerkers preventief behandeld, meldt CNN.

De monsters van de antrax werden verstuurd vanuit een laboratorium in de Amerikaanse staat Utah. De bacterie moest eigenlijk in niet-actieve vorm worden verstuurd, zodat onderzoek gedaan kan worden naar biologische wapens. In plaats daarvan is een levende bacterie op de post gedaan naar laboratoria in zeker negen andere staten en een Amerikaanse legerbasis in . Een laboratorium in de staat Maryland ontdekte de levende bacterie vorige week en sloeg alarm.In het legerlaboratorium in Dugway loopt een onderzoeksprogramma naar testen voor biologische wapens.

Lees verder via: AD.nl

Photo by Arne Kuilman cc

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
430689695 f009963c9e no privacy1

Gemeente Hellendoorn blundert online met privégegevens klikkende buren

2595804120 19c3cd7678 Ronald Plasterk

Duitse NSA-onthulling bewijst dat er iets mis is met de AIVD en Tapsterk