in

Amsterdam hangt sensoren op die afstand tussen mensen meten

4840431927 a4baab990e nwo camera

De gemeente heeft ‘vanwege ' als eerste stad in speciale sensoren ingezet om de drukte van mensen op bepaalde plekken te meten.

Sensoren hangen sinds eind april bij vijf ingangen van het Vondelpark en op de Albert Cuypmarkt.

Op de Wallen en bij het centraal station hangen telcamera's en op de Nieuwmarkt een 3d-sensor. Als het nodig is, grijpt Amsterdam in om mensen op 1,5 meter van elkaar te houden.

Vrijdag is de gemeente begonnen met een proef met meetsensoren in Zuidoost. Dit apparaat meet hoeveel mensen er langs komen en laat de afstand tussen mensen zien. De sensoren hangen in winkelcentra Amsterdamse Poort en Ganzenpoort.

Amsterdam wil naar eigen zeggen inzicht krijgen in de drukte – de aantallen passanten per sensorlocatie en het totaal aantal aanwezige personen – en de afstand tussen mensen (social distancing).

De proef duurt in ieder geval tot het einde van het jaar. Het doel van eventuele vervolgacties is het bevorderen van ‘een veilige, bereikbare en comfortabele openbare ruimte', zegt de gemeente. Er zijn plannen om de gegevens op termijn te delen met ….

Lees verder bij de bron: Ninefornews.nl

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
pixabay vn virus 480x300 1

De Verenigde Naties, hoe de Deep State de controle over de wereld nam

economic depression 1547687459

Economie smelt sneller dan een ijsje in 40 graden hitte