in ,

De ‘complotgekkies’ hadden toch gelijk: ‘vreselijke dingen gebeurd met testen vaccins in Afrika’

vaccin 1545600185
PhotoLizM / Pixabay

Zo, zo, nou, nou, dat moet even lastig geweest zijn voor het AD. Maar toch…

Politicoloog Irene Schipper van SOMO, dat het gedrag van multinationals – waaronder farmaceuten – tegen het licht houdt, zegt tegen het AD dat er bij de ontwikkeling van een coronavaccin goed gekeken moet worden naar het gedrag van alle betrokkenen.

In Brazilië en Zuid-Afrika gaan ze die vaccins de komende tijd testen omdat de regels daar minder streng zijn. Maar, zegt Schipper, pas op! In het verleden hebben multinationals bewezen dat ze bereid zijn over lijken te gaan.

“Er zijn vreselijke dingen gebeurd met het testen van nieuwe medicijnen of vaccins in Afrikaanse landen. Zo kreeg bij de ontwikkeling van een nieuw medicijn – bestemd om de overdracht van het HIV-virus van moeders op ongeboren kinderen te voorkomen – de controlegroep alleen een placebo. Dat terwijl er toen al een werkzaam medicijn op de markt was wat bescherming bood.”

Oh, en dat is lang niet het enige voorbeeld. Wat denkt u hiervan bijvoorbeeld:

“Tijdens een uitbraak van een virus dat een hersenvliesontsteking veroorzaakt werd een antibioticum getest op kinderen, zonder dat de ouders wisten dat ze deelnamen aan een proef. Een aantal kinderen raakte verlamd en een enkeling stierf zelfs.”

Maar dat kán toch niet kloppen? We krijgen steeds te horen van de boven-ons-gestelden dat vaccins hartstikke veilig …..

Lees verder bij de bron: De Dagelijkse Standaard

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2016 01 05 16 19 32.banken overheden burgers

And so it begins: Banken scherpen criteria voor leningen en hypotheken aan

Precies zoals verwacht, wordt ons belastinggeld wéér weggegeven! Rutte bij EU-top toch bereid noodleningen om te zetten in giften