in

Antibiotica worden stilaan nutteloos

my diet the last 7 days

Ik zie dit soort berichten toch al jaren voorbij komen maar eens zal het wel echt zo zijn, bedenk dat wel.

Het malfunctioneren van begint zijn tol te eisen en de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties (WHO) trekt aan de alarmbel. Uit hun recentste rapport blijkt dat antibiotica hoe langer hoe minder goed werken en dat kan catastrofale gevolgen hebben. Zo schrijven The Guardian en The Telegraph.

“We spreken niet meer van een toekomstig probleem, het falen van antibiotica is iets wat nu aan het gebeuren is”, aldus de Wereldgezondheidsorganisatie. “Simpele infecties of kleine verwondingen die vroeger met antibiotica werden opgelost kunnen zo weer dodelijk worden”, zegt directie-assistent Keji Fukuda. Hij benadrukt dat de wereld moet leren om anders om te gaan met antibiotica.

“We moeten nieuwe manieren vinden om infecties te voorkomen en daarnaast antibiotica anders voorschrijven en gebruiken. Dat vergt tijd en onderzoek maar als we dat niet doen dan zullen de gevolgen desastreus zijn.”

Lees de rest via Knack.be.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
putin is watching you

Anderhalf miljoen bewakingscamera´s in Nederland

victoria classic boat festival series

OPROEP! Stemmentellers gezocht voor #EU2014