in

Anderhalf miljoen bewakingscamera´s in Nederland

putin is watching you

Toezicht met behulp van camera’s wordt in Nederland al bijna twintig jaar toegepast door gemeenten, politie, ondernemers en bedrijventerreinen. Inmiddels hangen er in Nederland zo’n anderhalf miljoen bewakingscamera’s, blijkt uit de inventarisatie Cameratoezicht in Nederland.

De overheid zet camera’s in voor allerlei doelen: toezicht, handhaving en opsporing. Bij de overheid horen in dit geval: politie, gemeenten, defensie, ambulances en de Belastingdienst. Er zijn ongeveer 5.000 van dit soort overheidscamera’s in Nederland.

Private en semi-publieke instanties gebruiken naar schatting zo’n 50.000 camera’s, bijvoorbeeld voor verkeerstoezicht en in het openbaar vervoer. Maar ook dat aantal valt in het niet bij het aantal bewakingscamera’s in winkels, op parkeerterreinen en op bedrijventerreinen.

Lees verder bij Securitymanagement.nl oa ook link naar “rapport”.

doneer

JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
afdrachtnl

Onze bevoegdheden worden systematisch door Brussel afgenomen intussen blijven we de grootste Netto betaler van de EU

my diet the last 7 days

Antibiotica worden stilaan nutteloos