in

Armoede en problemen met instanties, waar kun je terecht?

Wat kun je doen als je zelf in zo’n situatie zit? Wat kun je doen als je mensen kent, die je steeds dieper in de problemen ziet komen?

(Juridische) ondersteuning

Heb je onenigheid met de uitkeringsinstantie, kijk dan eens naar het artikel EHBO, Eerste Hulp van website De Lange Mars. De Lange Mars werkt samen met Legal2People, juristen gespecialiseerd in bijstandszaken. Een bezwaarschrift kun je zelf schrijven, maar je kunt er ook hulp bij vragen. Bijvoorbeeld bij het gespecialiseerde juridisch adviesbureau Bezwaar bij Gemeente.

Bij het Meldpunt Misstanden Uitkeringen op Facebook kun je je verhaal kwijt als je onjuist bent behandeld, in moeilijkheden bent gekomen door onterechte of onredelijke maatregelen m.b.t. je uitkering, of toeslagen. In deze FB groep worden verhalen verzameld over misstanden bij uitkeringen, toeslagen en werkplicht. Doel van de groep is het bieden van een luisterend oor, hulp door lotgenoten en praktische ondersteuning voor getroffenen. Daarnaast willen we de schrijnende praktijk en misstanden rond uitkeringen, toeslagen en tewerkstelling in , evenals het verzet daartegen, in kaart brengen en zichtbaar maken. Als je iets privé voor wilt leggen kun je één van de beheerders een persoonlijk bericht sturen.

Informatie, nieuws en links, zijn thematisch geïndexeerd in topics. Kijk hier voor alle topics. Hier zie je bijvoorbeeld het thema ondersteuning en het onderwerp juridische hulp voor advocaten & organisaties waar je juridische bijstand kunt krijgen. Het meldpunt heeft ook een eigen website/ blog Het Meldpunt.

Met dit pakket, gezin gered!

Soms moeten heel veel rekeningen betaald worden en hebben mensen te weinig leefgeld. Dan is er geeneens brood in huis. Op de websiteDreamorDonate is onlangs het initiatief gestart met dit pakket, gezin gered! waar geld wordt ingezameld voor een pakket naar wens voor een gezin in nood. Als je het kunt missen, maak dan a.u.b. wat over, al is het maar een klein bedrag. Alle beetjes helpen. Deel de actie op Facebook e.d. als je wilt en je kunt help burger in nood ook volgen op Twitter.

Bemiddeling

Soms zijn zaken heel hoog opgelopen en is bemiddeling nodig. De politieke beweging Wil Nu kan bemiddelen en adviseren. Je kunt een email sturen naar info@wilnu.nu of gebruik maken van het contactformulier. In veel gevallen zal Wil Nu niet zelf kunnen helpen en moet worden doorverwezen. Maar Wil Nu kent de weg en werkt met veel organisaties samen.

Ook de protestgroep Break the System heeft onlangs succesvol bemiddeld bij een dreigende huisuitzetting: BTS bemiddelt succesvol bij huisuitzetting en uithuisplaatsing minderjarig kind. Ook is in samenwerking met Wil Nu hulp geboden aan een 91 jarige man zonder huis. Wil Nu wil op termijn Vliegende brigades gaan oprichten in diverse regio’s in het land zodat meer van dit soort (acute) hulp kan worden geboden aan mensen in nood. Wil je aan dit initiatief meewerken dan kun je je aanmelden bij Wil Nu.

Lees verder via: Welvaart voor iedereen


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen.
De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.

Ook jouw steun heb ik nodig ...

Maandelijkse kosten

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Slimpie
5 jaren geleden

Goede ontwikkelingen waar ze helaas nodig zijn. heb het zelf na een paar duizend aan tegenvallers net gered financieel met horizontale activiteiten. Hoop in de nabije toekomst als het financieel wat beter gaat wat meer te kunnen betekenen voor mijn medemens.

Griekse MinFin is ‘Trojaans paard’ van banken en EU om hele eurozone te onderwerpen aan Brussel

Afluisterkampioen NL gaat nog meer afluisteren: AIVD gaat NSA