in , , ,

BAM! 1 op 2 Amerikanen zit al in database voor gezichtsherkenning

Inmiddels kan in de Amerikaanse database voor al de helft van de totale bevolking van de worden teruggevonden. Dat zeggen onderzoekers van het Center on and Technology van de rechtsfaculteit van de Georgetown University.

Een groot gedeelte van de databank is tot stand gekomen met behulp van het Department of Motor Vehicles – verantwoordelijk is voor de toewijzing van rijbewijzen – die zijn gegevens met het Federal Bureau of Investigation () deelt.

Daarnaast kunnen de politiediensten ook terugvallen op de zogenaamde mugshots, portretten die van een verdachte bij een arrestatie worden genomen.

“Uit het onderzoek bleek dat de meeste politiediensten deze mugshots nooit vernietigen – zelfs niet wanneer de arrestant achteraf onschuldig blijkt of wordt vrijgesproken – tenzij men daartoe door de rechtbank wordt gedwongen,” benadrukt onderzoeksleider Clare Garvie, docente burgerrechten aan het Center of Privacy and Technology.

“De enige bekende uitzondering is de Michigan State Police, die de portretten na verloop van tijd uit zijn bestanden verwijderd. Wanneer naar het totaalbeeld wordt gekeken, moet worden vastgesteld dat er geen algemene leidraad bestaat over het gebruik van ën voor gezichtsherkenning,” aldus de onderzoekster.

Alles bij de bron; Express

Lees verder via de Bron: PrivacyNieuws

Photo by Kash_if cc


JDreport.com publiceert verhalen uit een flink aantal andere "onafhankelijke" nieuwsbronnen, blogs en wat al niet meer. De meningen in dit artikel zijn van de bron en weerspiegelen niet JDreport.com.


0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Weer een aanval op uw privacy, PvdA en VVD: Reisgedrag automobilisten half jaar opslaan

Juicht u mee? 300 miljoen euro minder uit Nederland naar Brussel